Oprescu majorează costurile la Pasajul Muncii cu 70%

de:
28 nov. 2011
0 Afișari
Oprescu majorează costurile la Pasajul Muncii cu 70%

În luna septembrie, reprezentanţii Primăriei dădeau asigurări că lucrările la Pasajul Muncii vor fi terminate în luna decembrie a acestui an (fără linia de tramvai de la suprafaţă) cu un cost efectiv de 40,89 milioane lei. Astăzi însă, primarul general a cerut în Consiliul General al Municipiului Bucureşti majorarea indicatorilor tehnico-economici (n.r. suma maximă ce se poate cheltui pentru un obiectiv de investiţii) de la 47,09 milioane lei la 80,19 milioane lei şi prelungirea termenului de finalizare de la 24 de luni, cât era prevăzut iniţial, la 36 de luni. Proiectul a fost aprobat de consilierii generali.

„Datorită menţinerii acceselor de metrou în actuala confiuraţie este necesară adaptarea proiectului iniţial astfel încât să se asigure funcţionalitatea integrată atât a metroului şi a tramvaiului cât şi a căii rutiere în condiţiile actuale de trafic”, se menţioneză în raportul de specialitate al Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei.

Reabilitarea Pasajului Muncii a început în luna decembrie a anului trecut. Până acum a fost refăcută structura de rezistenţă a pasajului, hidroizolaţia pasajului, iar la suprafaţă a fost amenajat un mic parc şi o fântână arteziană. În septembrie au început lucrările la supralărgirea bretelelor laterale de lângă pasaj la două şi respectiv trei benzi pe sens în funcţie de segment, dar şi la trotuare şi la reabilitarea interioară a pasajului prin placare cu materiale estetice şi fonoabsorbante.

Pasajul Muncii a fost construit în 1985 şi face legătura între Șoseaua Mihai Bravu, Calea Călăraşilor, Bulevardul Dacia şi Bulevardul Basarabia.

Cookies