Oprescu: „M-au amenințat și cu insolvența, și cu falimentul RADET, pentru a nu ne uni cu ELCEN-ul”

de:
09 oct. 2014
0 Afișari
Oprescu:

„M-a amenințat și cu insolvența, și cu falimentul RADET, doar să nu ne unim cu ELCEN-ul”, a declarat Sorin Oprescu, întrebat dacă există riscul ca RADET să intre în insolvență.

Primarul a spus că este încrezător că fuziunea RADET-ELCEN se va vota. „Se vor uni și vom putea menține prețul gigacaloriei și protecția populației. Asta mi-am dorit și așa o să fie. ELCEN și RADET se înțeleg ca pisica și cățelul. Sper ca săptămâna viitoare să se încheie cu forma legislativă, hotărârea de Guvern, după care urmează achitarea unor datorii ale ELCEN-ului către terți, unde intrăm noi în priză să îi ajutăm”, a explicat Oprescu.

Primarul a recunoscut că Primăria Capitalei a investit foarte puțin în infrastructura RADET anul acesta, spunând că „au fost două rectificări negative ale bugetului. În condițiile astea, am avut o discuție la Guvern și au înțeles că orașul trebuie să funcționeze. Primăria Capitalei și RADET-ul n-au fost stăpâni pe bani”.

Legat de blocurile unde nu curge nici măcar acum apă caldă, primarul a spus: „Am cerut punctual să văd și eu lista cu străzile. Verificăm din ce cauză aceste blocuri nu au primit apă caldă”.

Primarul general Sorin Oprescu a comentat și protestul legat de problema apei calde organizat joi de ACL, la care i s-a cerut demisia. „Ipocriţi sunt ăia din PDL, pentru că ei ştiu foarte bine, patru-cinci ani de zile au fost ei cei care au condus acolo. Timp de aproape 15 ani, nimeni nu a vrut să rezolve această problemă RADET şi RATB, ele constituind puşculiţe ale partidelor. Le-a plăcut unora, le-a plăcut şi celorlalţi. Proba este că din banii bucureștenilor se plăteau penalități la penalități incomensurabile”, a declarat Sorin Oprescu.

Pe 7 octombrie, RADET a anunțat că apa caldă se oprește din nou,  dar, de data aceasta, a fost vorba de probe de presiune. Miercuri, RADET a anunțat că a finalizat probele de presiune în sectoarele 2,3 și 4. La cele mai multe blocuri furnizarea de apă caldă a fost reluată. La altele mai durează însă. Pe mai multe străzi, furnizarea de apă caldă va fi reluată cel târziu joi, la ora 23.00, conform RADET.

RADET a dat, însă, și o veste bună bucureștenilor: cei care nu au avut apă caldă în ultima perioadă, din sectoarele 2,3 și 4, nu vor plăti serviciul de apă caldă pentru perioada cu probleme.

Cookies