ȘTIRI

Oprescu: „M-au amenințat și cu insolvența, și cu falimentul RADET, pentru a nu ne uni cu ELCEN-ul”

„M-a amenințat și cu insolvența, și cu falimentul RADET, doar să nu ne unim cu ELCEN-ul”, a declarat Sorin Oprescu, întrebat dacă există riscul ca RADET să intre în insolvență.

Primarul a spus că este încrezător că fuziunea RADET-ELCEN se va vota. „Se vor uni și vom putea menține prețul gigacaloriei și protecția populației. Asta mi-am dorit și așa o să fie. ELCEN și RADET se înțeleg ca pisica și cățelul. Sper ca săptămâna viitoare să se încheie cu forma legislativă, hotărârea de Guvern, după care urmează achitarea unor datorii ale ELCEN-ului către terți, unde intrăm noi în priză să îi ajutăm”, a explicat Oprescu.

Primarul a recunoscut că Primăria Capitalei a investit foarte puțin în infrastructura RADET anul acesta, spunând că „au fost două rectificări negative ale bugetului. În condițiile astea, am avut o discuție la Guvern și au înțeles că orașul trebuie să funcționeze. Primăria Capitalei și RADET-ul n-au fost stăpâni pe bani”.

Legat de blocurile unde nu curge nici măcar acum apă caldă, primarul a spus: „Am cerut punctual să văd și eu lista cu străzile. Verificăm din ce cauză aceste blocuri nu au primit apă caldă”.

Primarul general Sorin Oprescu a comentat și protestul legat de problema apei calde organizat joi de ACL, la care i s-a cerut demisia. „Ipocriţi sunt ăia din PDL, pentru că ei ştiu foarte bine, patru-cinci ani de zile au fost ei cei care au condus acolo. Timp de aproape 15 ani, nimeni nu a vrut să rezolve această problemă RADET şi RATB, ele constituind puşculiţe ale partidelor. Le-a plăcut unora, le-a plăcut şi celorlalţi. Proba este că din banii bucureștenilor se plăteau penalități la penalități incomensurabile”, a declarat Sorin Oprescu.

Pe 7 octombrie, RADET a anunțat că apa caldă se oprește din nou,  dar, de data aceasta, a fost vorba de probe de presiune. Miercuri, RADET a anunțat că a finalizat probele de presiune în sectoarele 2,3 și 4. La cele mai multe blocuri furnizarea de apă caldă a fost reluată. La altele mai durează însă. Pe mai multe străzi, furnizarea de apă caldă va fi reluată cel târziu joi, la ora 23.00, conform RADET.

RADET a dat, însă, și o veste bună bucureștenilor: cei care nu au avut apă caldă în ultima perioadă, din sectoarele 2,3 și 4, nu vor plăti serviciul de apă caldă pentru perioada cu probleme.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button