Oprescu: M-a şocat răutatea unora din partid. Nu-mi ziceau numele, parcă eram mort

de:
05 mart. 2013
0 Afișari
Oprescu: M-a şocat răutatea unora din partid. Nu-mi ziceau numele, parcă eram mort

„Am prieteni prin toate partidele, oameni oneşti, care-şi văd de treaba lor, pe care eu, la rândul meu, îi respect pentru ceea ce au făcut ei pentru societate. Sunt mulţi, dar dacă-i pomenesc pe unii, o să se supere ceilalţi. Sunt oameni de bun simţ, bine pregătiţi, profesionişti, în faţa unora mi-am scos pălăria – sclipitori! – că erau din PSD, PNL sau PD, unii erau sclipitori”, a spus Sorin Oprescu, la Realitatea TV.

Întrebat ce a produs ruptura sa de PSD şi plecarea din rândul social-democraţilor, primarul general al Capitalei a explicat: „Eu am plecat printr-o demisie de onoare şi ştiu ce înseamnă aia onoare. (…) Plecarea mea a avut loc în felul următor: dimineaţă, când era vorba de şedinţa de a numi PSD-ul ce, cum, mă îmbrăcam, mă uitam la TV, începea delegaţia permanentă… Au început să plimbe camerele televiziunilor pe figura lor, a câtorva dintre ei care erau împotrivă. Nici măcar nu s-a discutat ca nume, parcă eram mort, îmbălsămat… Când am văzut feţele lor şi atâta răutate, la unii dintre ei, mi-am zis: ‘N-are sens!’. Era noua conducere: Geoană, Vanghelie, Aura… Parcă eram un fel de paria. 17 ani am stat într-un partid. Nu mi-am mutat fundul dintr-o parte în alta. Eu nu m-am dus să întind mâna la nimeni. Ei m-au invitat.”

Întrebat cum a primit Ion Iliescu demisia sa, Oprescu a adăugat: „Iliescu a rămas mască. M-a sunat după ce a văzut că mi-am dat demisia. Este decizia mea. Nu am vorbit cu el înainte de a demisiona. Unde poţi să te întorci? În general, în viaţa mea am cam făcut ce am vrut. (…) În politică, încercam să împrumut ce era de împrumutat bun – credeam eu – de la o serie întreagă de conducători. Am învăţat foarte multe de la Iliescu, Năstase…”.

Primarul General al Capitalei a spus că nu se va mai întoarce în PSD indiferent care va fi situația din partid. 

Cookies