Oprescu, lider în clasamentul încrederii

de:
10 sept. 2012
0 afișări
Oprescu, lider în clasamentul încrederii

Sondajul CSCI arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, USL ar obţine 62% din voturi la alegerile parlamentare. PDL este al doilea partid ca intenţie de vot, cu 19%, iar PPDD-ul lui Dan Diaconescu este pe locul al treilea, cu 11%. Cu 4% din intenţiile de vot, UDMR se situează sub pragul electoral de 5%, notează rtv.net.

La capitolul încredere, cel mai bine stă primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Edilul-şef al Bucureştiului este lider în clasamentul încrederii, cu 56% din preferinţele electoratului. Următorul politician din topul încrederii este Victor Ponta, cu 50%. Crin Antonescu ocupă ultima poziţie a podiumului, cu 46%. Pe locul patru se află Mihai Răzvan Ungureanu, care se bucură de încrederea a 27% dintre români, urmat de Traian Băsescu. Potrivit studiului, 22% dintre români mai au încredere în şeful statului.

Acelaşi sondaj mai arată că premierul Victor Ponta este apreciat de români. Cabinetul Ponta este mai bine cotat decât toate Guvernele ultimilor 10 ani, 42% dintre cei intervievaţi acordându-i note între 8 şi 10.

În ceea ce priveşte prestaţia preşedintelui Traian Băsescu, 58% dintre români cred că şeful statului se agaţă de scaun şi de putere.

Sondajul a fost realizat de CSCI în perioada 25 august-5 septembrie, pe un eşantion de 1.100 de persoane, având o marjă de eroare de plus minus 3%.

Cookies