Oprescu: „Rog bucureştenii să nu se deplaseze cu maşina în următoarele ore”

de:
05 feb. 2012
0 Afișari
Oprescu:

„Se circulă cu dificultate dar se circulă. Rezerve de sare există şi nimeni nu stă cu mâinile în sân. Sunt peste 100 de utilaje in teren iar pana la pranz s-a aruncat de doua ori cu material antiderapant. Mai este o problema in plus cu apa adunata in intersectii. Aici trebuie intervenit cu forta umana. Actionam si pe stradutele laturalnice. Au inceput sa intre cu utilaje mici pentru ca s-a mai inmuiat gheata. Acum ne pregatim pentru zapada ca in dupa-amiaza asta o sa inceapa sa ninga. Rog bucurestenii sa evite, pe cat posibil, deplasarea cu masina in urmatoarele ore pentru ca utilajele sa poata actiona cu eficienta maxima”, a declarat la Realitatea TV, primarul general Sorin Oprescu.

De altfel, operatorii manuali au lucrat la degajarea zapezii de la rigole si guri de canalizare, iar in a doua parte a noptii, dupa ora 2, au fost aplicate tratamente preventive pe strazile din Urgenta I si II, informează Primăria Capitalei, în urma comandamentului de iarnă de duminică dimineaţă.

„Primarul General a subliniat ca la aceasta ora sunt acumulari importante de apa in majoritatea intersectiilor si a solicitat operatorilor de salubritate, dar si celor de la Apa Nova, sa intervina la evacuarea acestora pana in orele pranzului, cand temperaturile incep sa scada” – arată comunicatul Primăriei. Operatorii vor continua tratamentele preventive cu material antiderapant pe parcursul intregii zile, iar inspectorii Corpului de Control se vor asigura ca agentii economici isi vor indeparta zapada din fata punctelor de lucru, in caz contrar fiind aplicate sanctiunile prevazute de lege.

Pe parcursul intregii nopti s-a actionat cu 279 de utilaje si 276 operatori, dupa cum urmeaza:

Sectorul 1 – 65 utilaje / 110 operatori

Sectorul 2 – 57 utilaje / 40 operatori

Sectorul 3 – 34 utilaje / 25 operatori

Sectorul 4 – 46 utilaje / 30 operatori

Sectorul 5 – 17 utilaje / 40 operatori

Sectorul 6 – 36 utilaje / 31 operatori

Cookies