ARHIVA B365

Oprescu la trei ani de mandat: Nicio parcare terminată, investiţii blocate în justiţie şi Pasajul Basarab

Primarul general, Sorin Oprescu, şi-a început bilanţul celor trei ani de mandat cu „cea mai mare realizare a sa”, Pasajul Basarab despre care a spus că este „cea mai mare lucrare din ultimii 20 de ani, o minune tehnică”. Pe lista realizărilor a fost pus şi Stadionul Lia Manoliu ce ar trebui finalizat „în această vară”. Primarul a menţionat însă că parcarea supraterană a stadionului cu 1.300 de locuri nu va fi terminată la timp pentru inaugurarea din august. Astfel, parcarea cu trei etaje ce va avea şi terenuri de sport pe acoperiş va fi terminată abia în decembrie 2011. De altfel, primarul general nu a reuşit să finalizeze până acum nicio parcare. Termenul de finalizare pentru parcarea subterană de la Universitate este martie 2012, în timp ce lucrările la parcările de la Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Dorobanţilor vor începe abia în luna august. Pe listă, dar fără un termen clar de începere a lucrărilor, mai sunt parcările subterane de la Edgar Quinet, Walter Mărăcineanu, Piaţa Victoriei şi Piaţa Alba Iulia.

Lucrări blocate: Bulevardul Uranus şi Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada A1

Primarul a spus totuşi că în acest an vor fi terminate lucrările la Pasajul Pipera peste Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca, în timp ce în martie 2012 ar trebui să se poată circula pe Pasajul suprateran Mihai Bravu-Splai Unirii. De asemenea, în acest an sunt programate să înceapă lucrările la pasajele subterane de la Piaţa Charles de Gaulle şi de la Piaţa Presei Libere şi pasajul pietonal de la Piaţa Romană. Rămân blocate însă două lucrări importante. Lucrările la Diametrala Buzeşti-Berzei-Uranus au fost oprite de două instanţe de judecată. Pe 16 iunie 2011 Curtea de Apel Bucureşti a suspendat utilitatea publică a proiectului până în 2012. „Deşi se încearcă şicanarea acestui proiect, el va fi deblocat. Această arteră este atât de importantă pentru Bucureşti, încât, în pofida tuturor piedicilor, ea se va termina, a spus Sorin Oprescu la prezentarea bilanţului, fără a preciza un termen.

Primăria a oprit lucrările şi la Străpungerea Splaiul Independenţei – A1. „Această lucrare va oferi o alternativă la Iuliu Maniu. Va avea 12 kilometri şi va fi marele proiect al anilor următori”, a spus primarul general. Lucrarea nu are finanţare în acest an, conform bugetului aprobat de Consiliul General.

Bilanţul celor trei ani de mandat l-a prins pe Sorin Oprescu şi cu Centrul Istoric încă în lucru. „Ne apropiem de final”, a spus edilul despre acest proiect ce cuprinde reabilitarea a 16 străzi. Ultimul termen oferit de edil fusese vara acestui an.

Primarul general s-a mândrit însă cu cele 600 de toalete publice mobile din Capitală şi cu toaletele automate, racordate la reţeaua de canalizare. Edilul a cerut însă responsabililor din primărie să şteargă însemnele Primăriei Capitalei de pe toaletele publice.

Pe lista realizărilor, primarul a trecut şi iluminatul arhitectural a mai multor monumente din Capitală, contorizarea a peste 50.000 de scări de bloc sau reabilitarea a cinci pasaje subterane.

Doar 36 de şcoli din 102 au fost reabilitate

În ceea ce priveşte refacerea infrastructurii educaţionale, primarul general a reuşit să finalizeze în trei ani doar treime. Astfel, 36 de şcoli dintr-un total de 102 au fost recepţionate. Alte 43 vor fi terminate până la sfârşitul anului 2011 şi încă 23 în 2012.

Tot la capitolul planuri intră şi construirea a 20 de grădiniţe noi şi 13 creşe.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button