Oprescu l-a dat în judecată pe Dan Diaconescu

Astfel, după ce timp de câteva luni a fost atacat seară de seară de postul de televiziune OTV şi de patronul acestei televiziuni în cadrul emisiunii Dan Diaconescu în Direct, primarul Capitalei, Sorin Oprescu l-a dat în judecată pe Diaconescu, relatează România Liberă.

La începutul acestei luni Sorin Oprescu a introdus la Tribunalul Bucureşti o cerere de chemare în judecată atât a lui Dan Diaconescu cât şi a societăţii Ocram Televiziune SRL care deţine licenţa postului OTV. Obiectul cererii: acţiune în răspundere delictuală.

Primul termen al procesului a fost fixat pentru data de 18 septembrie 2012. Primarul Capitalei este reprezentat în acest proces de societatea civilă de avocaţi Zamfirescu Racoţi Predoiu, casă de avocatură din conducerea căreia a făcut parte şi actualul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu.

Audiat la DNA ca martor în dosarul patronului OTV

În urmă cu un an şi câteva luni Sorin Oprescu a fost audiat de procurorii DNA ca martor chiar în dosarul în care Dan Diaconescu a fost trimis în judecată pentru şantajarea primarului comunei Zarand, Ion Moţ. Atunci, la ieşirea din sediul DNA primarul declara că nu a fost şantajat niciodată şi că nu i s-au cerut vreodată bani pentru a merge la emisiuni televizate.

Sorin Oprescu a mai spus ca a fost întrebat de procurori în legătură cu o referire făcută de Dan Diaconescu într-o discuţie telefonica, în care patronul OTV era întrebat de interlocutor daca „a vorbit cu primarul”.

„Ei bine, uite că nu sunt eu primarul”, a afirmat Oprescu


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button