Oprescu invită constructorii din Kazahstan să ia în considerare proiectul Bucureşti-Marea Neagră

de:
06 iul. 2013
0 Afișari
Oprescu invită constructorii din Kazahstan să ia în considerare proiectul Bucureşti-Marea Neagră

Oprescu se află, de joi până sâmbătă, la Astana, la invitaţia omologului sau, Imangali Tasmagambetov, cu prilejul împlinirii a 15 ani de când oraşul este capitala Kazahstanului.

Primarul general, a prezentat intenţia municipalităţii de a transforma Bucureştiul în oraş la Dunăre şi a invitat, pe această cale, „marii constructori kazahi să ia în considerare potenţiala legătură dintre capitala României şi Marea Neagră, prin canalul ce leagă Dunărea de aceasta”, infomează Mediafax.

În septembrie anul trecut, primarul Sorin Oprescu declara, la Viena, că proiectul canalului Dunăre-Bucureşti este unul vital pentru Capitală, care trebuie finalizat, arătând că Uniunea Europeană „este pregătită să-l introducă pe lista proiectelor prioritare ce urmează a fi cofinanţate”.

Finalizarea lucrărilor de construcţie a canalului navigabil Bucureşti-Dunăre necesită fonduri suplimentare de aproximativ 350 milioane euro, estima Guvernul în 2009, premierul de atunci Emil Boc precizând că va căuta soluţii de finanţare, atât din fonduri europene, cât şi de la bugetul de stat.

Lucrările la canalul Bucureşti-Dunăre au fost începute în 1986, dar au fost sistate după 1989.

Cookies