ARHIVA B365

Oprescu începe operaţiunea „sacoşa electorală”: ajutoare sociale pentru alegători

Întocmite pe ultima sută de metri, multe dintre proiectele de protecţie socială propuse de primarul general, Sorin Oprescu nu au o finanţare. Banii pentru derularea lor, aproximativ 700.000 euro, vor fi luaţi de la alte proiecte în urma rectificării bugetare.

Unul dintre proiecte va fi supus chiar astăzi votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Intitulat „Măsuri de protecţie pentru facilitarea accesului la îngrijire, educaţie şi sănătate”, acest proiect se adresează pensionarilor, mamelor şi preşcolarilor. Astfel, aproximativ 34.000 de pensionari din Bucureşti care au o pensie de până la 400 de lei vor beneficia de un card valoric care le va permite accesul în cantinele sociale din subordinea Primăriei şi accesarea de servicii medicale şi farmaceutice.

De asemenea, mamele care vor naşte în maternităţile aflate în subordinea Primăriei Capitalei vor primi la ieşirea din maternitate un pachet pentru îngrijirea bebeluşului cu scutece, lapte praf şi manuale de îngrijire a copilului. Anual, în maternităţile muncipalităţii au loc 8.000-9.000 de naşteri.

A fost conceput un program social şi pentru copiii din grădiniţe. „Este vorba despre o extindere la gradinite a programului „cornul si laptele”, prin acordarea unor produse alimentare recomandate dezvoltarii armonioase a copiilor si a unor materiale informative destinate parintilor. In Bucuresti sunt circa 42.000 de copii inscrisi in gradinitele publice. Pentru acestia, Primaria doreste sa ofere un pachet lunar cu produse alimentare de tipul: biscuti, lapte, cereale, fructe, miere de albine”, a declarat primarul general.

Spălătorie socială ” la periferie” în Dorobanţi

Primăria generală vrea să extindă şi proiectul spălătoriilor sociale. Prima, deschisă în iunie, pe Calea Griviţei va fi completată cu alte două spălătorii, în cartiere ” periferice”, potrivit lui Sorin Oprescu. De fapt, spălătoriile vor fi deschise la blocul Perla de pe Calea Dorobanţi şi pe strada Sălcetului.

Din 10 octombrie, Primăria va începe şi un program european prin care se oferă ajutoare alimentare persoanelor defavorizate. La nivelul municipiului Bucuresti, beneficiaza de ajutoare alimentare 67.384 persoane foarte defavorizate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button