Oprescu încearcă să modifice întrebările de la referendumul pentru Legea Capitalei

de:
19 apr. 2011
0 afișări
Oprescu încearcă să modifice întrebările de la referendumul pentru Legea Capitalei

Primarul Capitalei s-a folosit de prilej pentru a acuza factori politici care „dau cu copita”, opunându-se proiectelor sale de investiţii. „Parcă aş face investiţiile pentru mama. Mama nu mai are nevoie”, a spus Oprescu, conform gandul.info.

Oprescu a acuzat „frâne puse” de ministerul Dezvoltării Regionale care, printr-un ordin care „nici măcar nu este semnat de ministru, ci e semnat de un secretar de stat,  ne ţine pe loc opt luni”. Primarul nu a precizat despre ce proiect ţinut în loc este vorba. „Avem nevoie de avizul societăţii civile. Păi în opt luni pleacă investitorii, cine stă să aştepte atâta timp?”, s-a întrebat retoric Oprescu. El a arătat însă că nu vrea să fie „fatalist”. „Nu am fost niciodată, altfel îmi luam jucăriile şi plecam acasă”, a spus Oprescu.

Întâmplarea a făcut ca, la acelaşi forum, după discursul susţinut de primarul general să urmeze o secţiune la care urma să ia cuvântul chiar ministrul Udrea. Tocmai când primarul Oprescu ieşea din sală, pe o altă intrare şi-a făcut apariţia Elena Udrea. Întrebat de gândul ce i-ar transmite acesteia, primarul Capitalei a răspuns sec „respectuoase salutări”.

Un alt subiect abordat a fost cel legat de referendumul privind Legea Capitalei, care va fi organizat în Bucureşti pe 19 iunie. Oprescu a spus că încearcă să aducă modificări la întrebările votate de membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

„Întrebările au devenit sifilitico-fantastice. Dăm 5 milioane de lei din buget ca să aflăm că Bucureştiul nu este curat. Care este relevanţa? Pierdem timpul”, a mai spus Oprescu.

Cookies