Oprescu inaugurează un drum de 845 de metri cu o întârziere de 6 luni FOTOREPORTAJ

de:
12 iun. 2011
1 Afișari
Oprescu inaugurează un drum de 845 de metri cu o întârziere de 6 luni FOTOREPORTAJ

Cu toate că noua arteră care face legătura între Drumul Taberei şi Drumul Sării era gata de ceva timp şi deja se circula pe ea, Sorin Oprescu a inaugurat-o la o distanţă de peste 100 de zile de la termenul dat de constructor şi la mai bine de şase luni de când el promitea darea în folosinţă. “Deşi termenul iniţial de finalizare era prevăzut pentru martie 2011, până la sfârşitul anului(n.r. – 2010), locuitorii din Drumul Taberei vor avea o stradă nouă, cu două benzi pe sens. Speram ca această stradă să uşureze ieşirea din acest cartier, până la construirea metroului”, spunea în noiembrie, anul trecut, primarul general Sorin Oprescu. La mai bine de jumatate de an distanţă, şi după mai multe articole publicate de B365.ro care semnalau faptul ca termenul de finalizare a fost depăşit cu mult şi că lucrarea nu aşteaptă decât inaugurarea, edilul-şef a anunţat, la faţa locului, că „locuitorii din Drumul Taberei au o strada nouă, cu doua benzi pe sens”.

“Marea” inaugurare

Cu 20 de minute înainte de ora anunţată pentru inaugarare, locul era pregătit ca pentru sărbătoare. Pe străzile lăturalnice încă se mai dădea cu mătura, o autoutilitară spala trotuarele, stâlpii erau gata umpluţi cu banere cu sigla primăriei generale, iar locuitorii din zonă ieşiseră în faţa porţilor. ”Ce faci, meştere?”, se salută din mers un cetăţean cu vecinul său de vizavi.”Uite îl aştept pe Oprescu sa-i mulţumesc”, vine raspunsul, colorat pe final c-o înjuratură oltenească. În zona dinspre Drumul Taberei, acolo unde a fost anunţată prezenţa primarului, erau doar câţiva ziarişti dar şi câţiva directori din Primăria Generală. Sorin Oprescu a ajuns la timp, însă nu pe unde se aştepta toata lumea, ci prin Cimitirul Ghencea Civil, printre morminte.


Cum o panglică inaugurală nu a fost instalată, edilul-şef s-a mulţumit să dea doar câteva declaraţii presei, nu înainte însă de a fi luat la rost de un cetaţean, riveran noului drum. „Domnule primar, spune-mi ce utilitate are drumul ăsta?”, a fost luat la rost Oprescu de un domn între două vârste, cu tricou negru, de casă şi cu ochelari pe nas. „Ce utilitate are în condiţiile în care el se gâtuie în partea dinspre Drumul Sării, de la patru la două benzi?”, a continuat acesta. Explicaţia primarului Oprescu s-a dus spre „calvarul din intersecţia Răzoare” şi spre viitoarele staţii ale metroului din Drumul Taberei.

Dupa discuţia cu presa şi mulţumirile adresate ministrului Apărării, Gabriel Oprea pentru fâşia de pământ care a permis lărgirea Străpungerii 1 Mai la două benzi pe sens, Sorin Oprescu a reluat vrând-nevrând dialogul cu cetăţenii. Înainte de plecare, de la geamul SUV-ului Primăriei, edilul-şef a ascultat, mai mult de ochii presei, povestea unui locuitor din zonă legată de locuinţa sa aflată în paragină.

Momentul a fost preţios pentru doi puşti cu mutre de ştrengari, care au profitat de escala edilului-şef pentru a-l vedea de-aproape. „Bate guma, bă! L-am văzut. E Oprescu!”, a urlat unul dintre ei întinzând palma în semn de victorie către celălalt. După un sec “mai vorbim”, maşina primarului şi-a reluat drumul. Nu înainte de a face slalom printre balizele semnalizatoare cu semnul „Accesul Interzis”, uitate probabil la intrarea dinspre Drumul Sării de angajaţii primăriei.

Detalii tehnice

Drumul, lung de 845 de metri si lat de 25, inaugurat de primarul Sorin Oprescu a scos din visteria locală aproape 1,75 milioane de euro. Potrivit biroului de presă al primăriei, artera permite o redistribuire a traficului din zonă, în sensul utilizării uniforme a capacitaţii de circulaţie de pe cele trei culoare ( blv. Drumul Taberei, 1 Mai, Ghencea). Mai mult, între alte beneficii se numară reducerea cheltuielilor de exploatare a vehiculelor locuitorilor, o viteza de parcurs sporită dar şi creşterea valorii terenurilor limitrofe. Mai exact, în acest caz, este vorba despre „valoarea” cimitirului Ghencea Civil şi a Statului Major al Forţelor Terestre din zona Orizont, Drumul Taberei.

CITEȘTE ȘI Până la Bd. Uranus şi autostrada suspendată, Oprescu s-a împotmolit în 845 de metri de drum

Cookies