Oprescu inaugurează patru creşe care vor avea în total 70 de locuri

de:
25 sept. 2011
1 Afișari
Oprescu inaugurează patru creşe care vor avea în total 70 de locuri

Cele patru centre de îngrijire pentru copii au în total 70 de locuri şi fac parte din proiectul „Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine”, lansat în Capitală de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Trei dintre centre vor funcţiona în sectorul 3 al Capitalei, în Ansamblul de locuinţe Străpungerea Mărăşeşti (40 de locuri), strada Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 17 (zece locuri) şi în strada Ceairului nr. 13 (zece locuri).

Cel de-al patrulea centru are zece locuri şi va funcţiona în Sectorul 6 al Capitalei, în Bulevardul Ghencea 34.

An-Tan-Te, numele sub care vor funcţiona aceste centre, reprezintă un nou model de servicii de îngrijire pe timpul zilei, bazat pe conceptul de educaţie timpurie. „Conceptul centrelor An-Tan-Te este unul diferit de cel existent în momentul de faţă în România, programele de îngrijire şi educaţie timpurie fiind replicate după model Occidental. Aceste centre au fost gândite ca un model de instituţie care să ţină seama nu numai de nevoile materiale, ci şi de cele de dezvoltare intelectuală şi emoţională a copiilor din această grupă de vârstă”, se arată într-un comunicat de presa al Primăriei Capitalei, remis B365.ro

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a lansat, în 5 noiembrie 2010, proiectul european An-Tan-Te prin care trebuie să fie construite 13 creşe cu o capacitate de aproximativ 1.000 de locuri. Potrivit romanialibera.ro, edilul a precizat la lansarea proiectului că ultimele statistici indică faptul că la nivelul Capitalei sunt înregistraţi peste 325.000 de copii, dintre care aproape 100.000 au vârste cuprinse între 0 şi 4 ani.

Necesitatea înfiinţării unor noi creşe este evidentă, având în vedere faptul că în Bucureşti sunt doar 17 creşe în sistem public şi chiar mai puţine în sistem privat„, preciza atunci primarul.

Proiectul, derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, vizează construirea a 13 creşe finanţate prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, în cadrul unui proiect de aproximativ cinci milioane de euro, contribuţia municipalităţii fiind de doi la sută. Primaria Capitalei pune la dispoziţia celor 13 noi instituţii doar locul, iar utilarea creşelor şi instruirea personalului au fost finanţate din Fondul Social European.

Proiectul a demarat oficial la 1 martie şi se va derula de trei ani, timp în care vor fi create cel puţin 780 de locuri pentru copii cu vârste între 0 şi 4 ani în cele 13 instituţii de tip creşă, vor fi înfiinţate două unităţi mobile pentru suport în creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor mici, iar 173 de persoane fără loc de muncă vor fi calificate în domeniul educaţiei şi dezvoltării timpurii a copilului în vederea reintegrării acestora pe piaţa muncii. Proiectul mai prevede şi angajarea a 212 persoane în centrele nou create, dar şi specializarea a 205 persoane, care lucrează cu copiii în creşele publice existente.

Cookies