Oprescu: În câteva luni trebuie să strângem câinii de pe străzi

de:
11 ian. 2012
0 Afișari
Oprescu: În câteva luni trebuie să strângem câinii de pe străzi

Sorin Oprescu a subliniat că a găsit deja câteva soluţii, în colaborare cu ONG-urile, fără a folosi bani de la buget.

„Am vorbit şi cu primarii de sector, la 1 şi la 2 există deja adăposturi, ceilalţi stau cu mana întinsă, dar vom interveni noi. Construim acum un adăpost pentru 5.000-10.000 de câini. Viaţa în captivitate este scurtă, însă trebuie să îi strângem în cel mai scurt timp, câteva luni, de pe străzi” , a declarat primarul Sorin Oprescu, pentru MEDIAFAX.

Primarul Capitalei consideră că această problemă a câinilor comunitari „trebuia rezolvată ieri”.

Oprescu a precizat că adopţia acestor câini nu prea funcţionează, pentru că mulţi dintre cei care i-au luat, îi lasă pe lângă bloc, deci sunt tot pe stradă, şi, mai mult, nu îi hrănesc.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că este neconstituţională Legea referitoare la câinii comunitari, care prevede că eutanasierea animalelor fără stăpân se va putea face după ce autorităţile locale vor consulta populaţia.

Judecătorii Curţii Constituţionale au admis, cu majoritate de voturi, sesizarea privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea şi completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, făcută în 25 noiembrie 2011 de 70 de deputaţi PSD şi 54 de deputaţi PNL.

Anunţul privind neconstituţionalitatea legi a fost primit cu urale de membrii organizaţiilor de protecţie a animalelor care miercuri protestează la Palatul Parlamentului, unde este sediul Curţii Constituţionale.

Cookies