BAZAR

Oprescu anunţă „super-mobilizare” pentru ninsoarea de mâine

Sorin Oprescu, a declarat, joi, în direct la Realitatea TV, cu ocazia convocării comandamentului de iarnă, că, la această oră se circulă greu în Capitală, deşi s-au împrăştiat substanţe antiderapante. Primarul le-a cerut operatorilor de salubrizare să fie ”super-mobilizaţi” pentru ca, în următoarele trei zile, să acţioneze cu material antiderapant, iar seara să intre cu plugurile pe marile artere. El a avertizat că în următoarele zile va apărea şi poleiul.

Utilajele de deszăpezire sunt pregătite pentru a interveni acolo unde este nevoie. Sute de utilaje vor fi pe străzi pentru a curăţarea străzilor de omăt, iar, dacă situaţia o va impune, numărul lor poate fi suplimentat. Prioritare sunt marile bulevarde şi trotuarele pentru a le asigura oamenilor transportul în comun. Oprescu a precizat că vrea ca, ”dacă intrăm pe un cod roşu”, să se dubleze numărul dispecerilor pentru a putea face verificări ale străzilor şi a bulevardurilor.

Edilul-şef mai vrea ca, în adăposturile pentru oamenii străzii, să fie cel puţin cinci medici tineri care să vină în ajutorul celor 1.000 – 1.400 oameni ai străzii din Capitală. Primarul a spus că, în serile geroase, cinci maşini se vor plimba seara prin Capitală pentru a împărţi ceai cald atât homleşilor, cât şi celor care lucrează.

Oprescu a cerut suplimentarea personalului care va interveni pe străzile Capitalei pentru a degaja zăpada, în special de pe arterele principale şi de pe trotuare. Din cauza cantităţii mari de zăpadă care a căzut la finele săptămânii trecute în Capitală, edilul-şef a anunţat că îi va cere ministrului Mediului, Laszlo Borbely, să suplimenteze spaţiul disponibil pentru depunerea zăpezii.

Oprescu le-a atras atenţia centrelor comerciale pentru a-şi asigura stocurile de marfă pentru următoarele două – trei zile. Și fabricile de pâine trebuie să aibă accesul asigurat pentru a avea calea de rulare degajată astfel încât să poată fi distribuite produsele de panificaţie, conform primarului general.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button