Oprescu îi curăţă sectorul lui Vanghelie cu 5 milioane de euro

de:
15 feb. 2011
1 Afișari
Oprescu îi curăţă sectorul lui Vanghelie cu 5 milioane de euro

Primarul general, Sorin Oprescu, va cheltui 21,6 milioane de lei (aproximativ 5 milioane de euro) din bugetul local pentru servicii de salubrizare stradală şi servicii de iarnă pe raza sectorului 5. Contractul a fost atribuit firmei Romprest SA pe 30 decembrie 2010, prin negociere directă, fără organizarea unei licitaţii, invocându-se o „situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”.

În contract sunt incluse servicii de deszăpezire, materiale de întreţinere rutieră de iarnă, servicii de curăţenie stradală, de măturare a străzilor şi de înlăturare a gheţii. Durata contractului este de şase luni.

„Prin H.C.G.M.B. nr. 328/17.11.2010, s-a aprobat finanţarea serviciului de salubrizare stradală şi serviciul de iarnă aferent sectorului 5, de la bugetul propriu al Municipiului Bucureşti. În consecinta obligaţia de a atribui contractul în cauză revine Municipiului Bucureşti, în calitate de autoritate contractantă”, informează reprezentanţii Primăriei Capitalei. Întrucât hotărârea a fost aprobată abia pe 17.11. 2010, Primăria nu a mai avut timpul necesar pentru a organiza licitaţie, mai precizează reprezentanţii instituţiei.

Primăria sectorului 5 avea un contract pentru salubrizare încheiat cu REBU, însă acesta a fost suspendat pentru că edilii nu aveau fonduri pentru plata acestui serviciu. Contractul nu a fost însă reziliat. Primăria Capitalei a cerut o ofertă şi de la REBU însă „propunerea financiară înaintată de aceasta pentru salubrizarea stradală este de 27.838.638,55 lei/an, faţă de valoarea stabilită prin contract de 3.416.612,40
lei/an, rezultand o valoare de cca 8 ori mai mare”, anunţă municipalitatea.

În plus, Primaria Sectorului 5 nu are posibilitatea legală de a demara procedura de licitaţie în vederea delegării serviciului de salubritate. Începând cu acest an, sectoarele Municipiului nu mai pot demara procedura de licitaţie în vederea delegării serviciului de salubrizare şi deszăpezire.

Deocamdată Sectorul 5 este singurul pentru care Primăria generală plăteşte serviciul de salubrizare.

Firma de salubrizare Romprest este client vechi al primăriilor de sector. Astfel, Romprest SA are un contract cu Primăria Sectorului 1 pe nu mai puţin de 25 de ani, primul audit fiind programat în 2023.

Cookies