Oprescu îi acuză pe consilieri că refuză şansa la dezvoltare a Bucureştiului

de:
18 dec. 2010
0 afișări
Oprescu îi acuză pe consilieri că refuză şansa la dezvoltare a Bucureştiului

Primarul general, Sorin Oprescu, susţine că proiectul privind organizarea Jocurilor Olimpice la Bucureşti este unul „raţional”, care deschide perspectiva Capitalei în ceea ce priveşte relansarea economică şi socială, pe lângă beneficiile pe care le-ar aduce colateral, în privinţa creării de noi locuri de muncă.

În plus, acesta susţine că organizarea unei astfel de competiţii la Bucureşti ar propulsa municipiul în topul oraşelor din România, menţionând că sportul ar putea fi o modalitate propice de promovare a Capitalei ţării.

Edilul Bucureştiului a menţionat sâmbătă că o parte din personajele politice din Consiliul General al Municipiului „refuză şansa de a evolua şi de a se dezvolta” a Capitalei.

Proiectul privind organizarea Jocurilor Olimpice la Bucureşti a întrunit doar 22 de voturi „pentru”, minimul necesar fiind de două treimi din sufragii.

Vezi aici cine s-a opus proiectului desfăşurării Olimpiadei la Bucureşti.

Oprescu a ţinut să precizeze că, chiar dacă un alt proiect propus, respins la vot de asemenea ieri de consilieri, şi care vizează noul regulament privind publicitatea stradală, nu va fi însă abandonat. El a motivat că un proiect similar de reorganizare a amplasamentului banner-elor publicitare pe străzile Capitalei se află în lucru, de mai bine de două luni, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, însă el nu a fost aprobat. „Eu nu-mi permit să las oraşul în mizerie până se mişcă Guvernul”, a concluzionat Oprescu, care a precizat că „haosul publicitar” va fi reglementat în cel mai scurt timp.

Vezi aici ce cuprinde proiectul antireclame propus de primarul general al Capitalei.

Un alt proiect respins de consilierii municipalităţii vizează reamenajarea malurilor Dâmboviţei care ar fi costat 23 milioane euro.

Cookies