Oprescu: „Suntem ca în filmele cu copii cu dizabilităţi”

de:
26 ian. 2012
0 Afișari
Oprescu:

„S-a acţionat toată noaptea cu 234 de utilaje. În prima parte a nopţii s-a acţionat pe principalele bulevarde şi străzile de legătură, apoi s-a trecut la tratarea carosabilului împotriva gheţii. Probleme s-au înregistrat, din nou, în Sectorul 6. La ora 06:30 încă existau poduri de gheaţă în acest sector.” – a declarat Sorin Oprescu la comandamentul de iarnă de vineri dimineaţă. „Suntem ca ăia din filmele cu copii cu dizabilităţi” – a continuat primarul, referitor la plugul RATB, care aruncă zăpada pe carosabil. „Puneţi-vă de acord cu ora de începere, să ne sincronizăm. Rămânem pe ideea lateralelor şi a străzilor mici, trotuarele trebuie curăţate – au fost 1200 de cazuri la Camera de Gardă, din care un procent mic -183 de cazuri cu luxaţii sau fracturi, în special oamenii bătrâni.” –  a continuat Oprescu.

Primarul a declarat şi joi seară că s-a plimbat în noaptea precedentă prin Sectorul 6 şi a văzut poduri de gheaţă pe Valea Cascadelor şi pe Iuliu Maniu. Mai mult, chiar şi pe Pasajul Basarab era multă zăpadă, mai multă decât în celelalte sectoare şi nu exista niciun echipaj care să intervină la faţa locului: „pe mine ma intereseaza rezultatul dimineaţă. Alaltăieri la fel: aţi zis că s-a dat cu substabţă antiderapantă: îţi jur – pe drumul Geniului m-am întors cu tot cu şofer.”

Primarul general le-a cerut autorităţilor din Sectorul 6 să spună dacă sunt depăşite de situaţie, pentru a se interveni cu utilaje din alte sectoare. El le-a spus responsabililor că înţelege că pentru situaţia creată de vină sunt orgoliile unora.

„În sectoarele 2,5 şi 6 sunt mai multe semafoare care nu funcţionează. Există probleme în faţa mai multor spitale din Bucureşti, unde zăpada nu a fost evacuată. De asemenea, în toate sectoare există copaci doborâţi de viscol. În sectorul 6 există încă poduri de gheaţă”, a declarat Sorin Oprescu la Comandamentul de iarnă.

În total, în Capitală, au fost mobilizate aproape 300 de utilaje de deszăpzire.

Sorin Oprescu le-a mulţumit public celor care se ocupă de deblocarea străzilor, însă i-a mustrat pe cei de la firma de salubrizare Urban pentru faptul că nu au intervenit corespunzător în sectorul lor. Reprezentanţii Urban au explicat că lucrătorii din echipă nu s-au sincronizat pentru a da cele mai bune rezulatate. „Luaţi sincronizarea şi băgaţi-o în dubă. Dacă continuăm cu desincronizări, enervam lumea. Nu pot să vă mângâi pe cap când sunt poduri de gheaţă pe străzi”, le-a sugerat edilul.

Cookies