ARHIVA B365

Oprescu garantează pentru siguranţa Naţional Arena

Primarul General Sorin Oprescu s-a întâlnit vineri cu reprezentanţii Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Politiei Capitalei, Politiei Rutiere, Politiei Locale, Ambulanta Bucureşti, RATB dar şi cu reprezentanti ai constructorului National Arena şi ai Primariei Municipiului Bucuresti, pentru a stabili masurile ce se impun pentru organizarea si buna desfasurare a meciului Romania – Franta din data de 6 septembrie.

Joi, la simularea unei intervenţii pe Naţional Arena, jandarmii şi pompierii au constatat că treptele de la nivelul al doilea al stadionului sunt prea înguste pentru evacuarea în condiţii optime. Generalul de brigadă Eugen Beran, şeful Jandarmeriei Bucureşti, declara, conform Pro tv: „este mai îngust, scările sunt înguste şi există o mare posibilitate de accidente.” De aceea, Jandarmeria a decis ca evacuarea să se facă pe lateralele stadionului, nu de jos în sus. De acelaşi lucru s-au plâns şi pompierii:”la nivelul doi al stadionului sunt anumite probleme, în momentul de faţă căutăm nişte soluţii. E vorba de lăţimea treptelor, fapt care prezintă un impediment atât pentru publicul spectator, cât şi pentru forţele de intervenţie” –  a spus şi locotenent c0lonel Adrian Popa, comandantul Comandamentului ISU.

„Concluzia e una singură: Stadionul este sigur. Nu prezintă probleme la fluirea şi defluirea persoanelor prezente la meci” – a spus Sorin Oprescu la încheierea şedinţei. „Biletele sunt în acest moment epuizate. Am mai discutat cu Poliţia Rutieră şi Jandarmeria despre măsurile de ordine publică. Am făcut aceste declaraţii pentru a da la o parte interpretările dureroase şi neconforme cu realitatea care au fost vehiculate” – a mai adăugat edilul, care a transmis succes echipei naţionale la meciul cu Franţa.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button