ARHIVA B365

Oprescu nu a autorizat proteste în Piaţa Universităţii, duminică. Liderul studenţilor îşi cheamă colegii la ora 20.00

„Îi rog să privească cu multă înţelegere ideea de a nu genera violenţe”, a declarat Sorin Oprescu, citat de Mediafax, adăugând că nu a fost depusă cerere pentru autorizarea unor manifestaţii publice.

Acesta a subliniat că organizatorii manifestaţiilor pot veni oricând să ceară autorizaţie pentru astfel de acţiuni.

„Este foarte clar că poporul vrea altfel de viaţă”, a mai spus primarul general.

În urma incidentelor de sâmbătă seara din Piaţa Universităţii, 29 de persoane au fost conduse la secţia de poliţie, din care 16 au fost sancţionate pentru tulburarea liniştii publice, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache care a adăugat că, de asemenea, trei jandarmi au fost răniţi grav în zona capului, unul fiind şi acum internat la Spitalul Floreasca. Premierul Boc a anunţat că va merge în vizită, la spital.

Nemulţumirile care i-au scos pe bucureşteni, duminică, în stradă, sunt aceleaşi ca şi sâmbătă, respectiv salariile mici, pensiile reduse, lipsa locurilor de muncă şi solicită organizarea de alegeri anticipate. Protestatarii cer demiterea Guvernului.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), Ionuţ Poenaru, a anunţat într-o intervenţie la RTV că aproape 400 de studenţi vor veni duminică seara, începând cu ora 20.00, în Piaţa Universităţii pentru a participa la manifestaţii.

„Am văzut ce s-a întâmplat aseară în Piaţa Universităţii şi am decis, împreună cu liderii de organizaţii studenţeşti să ieşim în seara asta. Suntem aproximativ 300-400 de studenţi care vom veni la ora 20.00 în Piaţă”, a spus preşedintele UNSR, citat de Hotnews.

El a declarat că studenţii vor manifesta paşnic. „Studenţii care vor fi conduşi de noi nu vor apela la niciun fel de violenţă, nu instigăm, vom protesta paşnic”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button