LA MINE-N CARTIER

Oprescu: Fațetele Arcului de Triumf sunt restaurate. Lucrările avansează

„În prezent, stadiul lucrărilor de consolidare, restaurare și conservare de la Arcul de Triumf este de 40%. Se execută în continuare lucrări de consolidare a monumentului, utilizându-se aceeași procedură ca la sediul vechi al Primăriei Capitalei, adică izolarea antiseismică a bazei clădirii. Monumentul devine rezistent astfel la un cutremur de 9 grade pe scara Richter. S-au executat micropiloții de sprijin și s-a armat, cofrat și turnat betonul la cadrul purtător inferior. Odată cu montarea schelei în paralel cu lucrările de consolidare se desfășoară și operațiuni de restaurare ale fațadelor”, a precizat Oprescu, conform agerpress.ro.

Potrivit edilului general, acestea au fost curățate, urmând ca zonele afectate de poluare să fie tratate prin biocidare.

„Arcul de Triumf este un monument reprezentativ al istoriei țării noastre și dorim ca după reabilitare să îl reintroducem în circuitul turistic național și internațional”, a adăugat Sorin Oprescu.

Acesta estima cu prilejul unei vizite de lucru efectuate la Arcul de Triumf pe 24 iunie că reabilitarea monumentului ar putea fi gata înainte de 1 decembrie 2015.

Lucrarea „Consolidare, reabilitare și conservare Arcul de Triumf” este finanțată din Programul Operațional Regional 2007 — 2013. Prioritară a fost consolidarea monumentului. Este aceeași procedură ca la sediul vechi al Primăriei Capitalei, izolarea antiseismică a bazei clădirii, care constă în decuplarea structurii de vibrațiile terenului și introducerea izolatorilor antiseismici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button