Oprescu, discuţii cu Ponta despre RADET. Ce se va întâmpla cu preţul gigacaloriei

de:
02 sept. 2015
0 Afișari
Oprescu, discuţii cu Ponta despre RADET. Ce se va întâmpla cu preţul gigacaloriei

„RADET se va transforma în societate comercială, dar înainte de asta ne interesează să putem repara zonele cu risc mare de avarie. Ne facem socotelile ca să putem plăti în continuare jumătate din subvenţie. Dorinţa este să nu mărim preţul gigacaloriei”, a spus Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

Ministrul Energiei: Falimentul RADET, o soluție printre altele

Ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, vicepreședintele PLR, Andrei Gerea, a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că în eventualitatea în care RADET ar intra în faliment, acest lucru nu ar aduce după sine și rămânerea fără apă caldă sau căldură a bucureștenilor. 

Guvernul a aprobat, în 27 martie 2014, memorandumul privind fuziunea dintre RADET, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, şi ELCEN, care aparţine Ministerului Energiei. RADET este cel mai mare datornic al ELCEN.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, anul trecut, transformarea RADET în societate comercială pentru fuzionarea cu ELCEN.

Uniunea Salvați Bucureștiul îi cere lui Sorin Oprescu să rezolve urgent situația RADET 

Oprescu declara în decembrie anul trecut că fuziunea se va realiza „undeva spre martie 2015”, iar în februarie anul acesta afirma că ELCEN nu doreşte şi nu a dorit niciodată fuziunea cu RADET.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, Gabriel Dumitraşcu, declara, în iunie, că bucureştenii ar putea rămâne fără căldură în această iarnă, din cauza stării în care se află reţelele termice, vechi de peste 30 de ani, şi a faptului că Primăria Capitalei nu a alocat nici în 2015 fonduri suficiente pentru investiţii în sistem.

Potrivit şefului CA al RADET, cea mai mare problemă a regiei sunt datoriile acumulate. RADET a încheiat anul 2014 cu datorii de 3,83 miliarde lei, din care cea mai mare parte (3,6 miliarde lei) sunt către ELCEN. Regia a înregistrat anul trecut pierderi de 320,1 milioane lei.

Începând cu anul 2014, Electrocentrale Bucureşti a instituit popriri în cuantum de 100% pe toate conturile RADET Bucureşti, astfel că toate încasările regiei revin creditorului.

Cookies