ARHIVA B365

Oprescu, despre telegondola pe care o propune în București: „Să se plimbe numai politicienii cu ele”

„Cand am auzit de planul ala cu gondole care se invart prin Bucuresti si transporta rapid, pe mine m-am bufnit rasul. Am avut niste retineri. As vrea sa intelegeti ca este o hotarare a Uniunii Europene, a sectiei de transport, ca asta ar rezolva o serie intreaga de probleme si pentru acest proiect ei pun la dispozitie niste cantitati mari de bani. Aproape as putea spune ca fara participarea noastra, 1-2%. Pai, daca e asa, haide sa incercam sa vedem despre ce este vorba. O sa fie fericit si primarul sectorului 2 care ne-a propus un proiect de asta pe malul lacului ca sa admire lumea lacul”, relatează Hotnews.

Intrebat ce sanse exista ca gondola sa se faca, Oprescu a declarat ca nu se pot intampla decat doua lucruri: „Sa se plimbe numai politicienii cu ele ca sa ajunga la serviciu ori sa se plimbe curajosii”.

Primaria Capitalei vrea sa construiasca desupra strazilor, la o inaltime de 10-15 metri, un nou mijloc de transport asemanator unei telegondole, ca alternativa la mijloacele traditionale de transport in comun, potrivit unui proiect de hotarare care va fi discutat vineri de consilierii generali. Deocamdata nu se stie care este traseul instalatiei, dar se va intinde pentru inceput de o distanta de 10 km. Propunerea de a construi aceasta instalatie i-a fost facuta Primariei Capitalei de o firma din Anglia – Overland Transport Systems – care detine aceasta tehnologie, iar aceasta companie va oferi municipalitatii si suportul in accesarea unor fonduri europene nerambursabile. Daca proiectul va fi votat de consilierii generali, municipalitatea va aplica pentru obtinerea fondurilor, urmand sa primeasca un raspuns in luna iunie 2013.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button