Oprescu, despre marcajele stradale: Au fost începute timid, dar se va lucra şi duminica

de:
31 mart. 2013
1 Afișari
Oprescu, despre marcajele stradale: Au fost începute timid, dar se va lucra şi duminica

Prezent în emisiunea ”După 20 de ani”, de la Pro TV, primarul general a spus că a discutat cu reprezentanţii firmei care se ocupă de marcajele stradale şi i-a anunţat că vor lucra şi duminica. „La pod la Basarab, au început deja. Am început să schimbăm pilonii de cauciuc peste care trec toţi nesimţiţii şi fac stânga în loc şi am găsit un sistem acum peste care, dacă îl încearcă, îşi strică maşina„, a completat Oprescu, citat de zf.ro.

Primarul general a precizat că lucrările pentru marcajele de pe străzi au demarat cu întârziere din cauza contestaţiilor privind licitaţia pentru acestea.

„Licitaţia a început acum doi ani de zile şi, datorită mirificului sistem de licitaţii, de achiziţii din România, cu ale lui bune, cu ale lui proaste, cu ale lui acuzabile, a făcut să se ambiţioneze cei care au pierdut această licitaţie şi care au văzut suma totală. Şi văzând că este vorba de 21 de milioane, ba chiar 22 de milioane de euro, nu s-au gândit că niciodată nu ajung să cheltui suma şi că e pe patru ani, pentru că e vorba de un contract multianual”, a spus Oprescu, arătând că, de atunci, „am dus-o din contestaţie în contestaţie”.

Potrivit primarului general, au fost opt contestaţii ajunse la şase curţi de apel, iar în acest timp, din cauza lipsei marcajelor de pe străzi, s-au produs accidente ale căror victime au fost şi copii. „Nu a interesat pe nimeni că un copil a fost rănit pe o trecere de pietoni care, de fapt, nu mai era trecere, lângă şcoală, pentru că era nemarcată”, a mai spus Oprescu.

Cookies