Oprescu despre articolul EVZ: Mi s-au cerut 100.000 € pe lună să nu apară

de:
12 dec. 2011
0 Afișari
Oprescu despre articolul EVZ: Mi s-au cerut 100.000 € pe lună să nu apară

Referitor la articolul din evz.ro, care susţinea că  „Interesele firmelor abonate la banii spitalelor se intersectează periculos chiar cu afacerile familiei primarului general, Sorin Oprescu, riscând să-l aşeze pe edilul-şef într-un grav conflict de interese.”, Oprescu a declarat: „Mi s-a cerut să cotizez cu o sută de mii de euro pe lună ca să nu apară materialul. Eu nu dau şpagă”. Declaraţia lui Oprescu a venit ca urmare a interpelării făcute de consilierul PDL Romeo Pop, membru n Consiliul de Administraţie al Spitalului Colentina.

Primarul general a ameninţat că va recurge la justiţie pentru a demonstra falsitatea acuzaţiilor. „Administraţia Spitalelor nu a avut legătură niciodată cu cumpărăturile făcute de spitale. Licitaţiile pentru medicamente sunt făcute de către directorii de spitale. În privinţa aparaturii medicale, consiliile de administraţie ale spitalelor sunt cele care decid ce să se cumpere”, a spus Oprescu, arătând că nu avea cum să influenţeze achiziţiile.

Consilierii PDL susţin că aşteaptă ca primarul general să răspundă în scris acuzaţiilor aduse de evz.ro, conform preşedintelui Consiliului General, Călin Murg.

Cookies