Oprescu: Demolarea Cathedral Plaza se va face din bani publici

de:
28 ian. 2013
1 afișări
Oprescu: Demolarea Cathedral Plaza se va face din bani publici

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, într-o emisiune a postului Digi 24,  că, în cazul clădirii Cathedral Plaza, va respecta hotărârea judecătorească de „aducere la starea iniţială”.

„Calitatea mea de primar general e să respect legea. Asta o să şi fac. Aştept însă motivaţia hotărârii. Calitatea mea e de a vedea partea tehnică, dacă se face vorbire de cine plăteşte şi cum. Dau banii din banii publici”, a precizat acesta. Primarul a adăugat totodată că demolarea va costa 3,4 milioane de euro. „Mă interesează de unde pot recupera aceşti bani. Sigur că am să mă conformez acestei hotărâri. Întâi să apară, să vedem şi am să vă informez la momentul respectiv”, a completat Oprescu.

Justiția română a decis, printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă, că Primăria Municipiului București  trebuie să dărâme Cathedral Plaza, deoarece aceasta a fost ridicată fără autorizație de construire legală. termenul prevăzut de lege pentru punerea în aplicare a deciziei este de 30 de zile, timp în care trebuie emisă autorizația de demolare, conform Purtătorului de Cuvânt al Tribunalului Dâmbovița.

CITEŞTE ŞI: Oprescu, obligat de justiţie să dărâme Cathedral Plaza

Cookies