Oprescu: De la 1 martie începe retrasarea marcajelor rutiere în București

de:
26 feb. 2013
0 Afișari
Oprescu: De la 1 martie începe retrasarea marcajelor rutiere în București

Primarul Sorin Oprescu a confirmat faptul că retrasarea marcajelor rutiere din Capitală va începe de la 1 martie. 

„După 1 martie facem ce nu s-a putut face de trei ani de zile”, a spus edilul-şef în fața Consiliului General al Mun. București, ca răspuns la o întrebare pe subiect formulată de consilierul Victor Ion Stan. În plus, consilierii au dezbătut posibilitatea introducerii unor noi semnalizatoarea luminoase pentru trecerile de pietoni din Capitală.

Administrația Străzilor a anunțat încă din ianuarie faptul că va putea începe retrasarea marcajelor rutiere pe străzile Capitalei începând cu 1 martie, după ce a câştigat irevocabil la Curtea de Apel procesul intentat de una dintre societăţile a cărei ofertă a fost declarată necâştigătoare la licitaţia organizată în acest scop în anul 2011. 

Administraţia Străzilor Bucureşti a organizat în urmă cu trei ani procedura de atribuire a acordului-cadru având ca obiect proiectarea, execuţia şi administrarea semnalizării rutiere orizontale şi verticale în municipiul Bucureşti, având o valoare estimată de 45 de milioane de euro. Procedeul  a fost contestat de o una din societățile participante, motiv pentru care, timp de un an, Administraţia Străzilor nu a putut demara lucrările şi nici nu a mai putut organiza alte licitaţii. 

Drept urmare, bulevardele Capitalei au stat, timp de un an, fără niciun fel de marcaje rutiere pentru delimitarea benzilor, sensuri unice sau treceri de pietoni. Bulevardele Mihail Kogălniceanu şi Regina Elisabeta sunt cele mai reprezentative exemple în acest caz. Aici, șoferii care nu cunosc dispunerea benzilor de trafic în zonă ajung să circule pe două benzi în acelaşi timp sau să intre pe banda specială a autobuzelor şi troleibuzelor RATB, care circulă pe sensul opus. 

Citiți și: Mega-tun la Străzile Bucureştiului: Marcaje şi indicatoare rutiere cu GPS, de peste 54 milioane euro

Cookies