Oprescu: Dacă în 18 luni nu rezolv problema câinilor maidanezi, plec singur din Primărie

de:
02 oct. 2013
0 Afișari
Oprescu: Dacă în 18 luni nu rezolv problema câinilor maidanezi, plec singur din Primărie

„Dacă în 18 luni nu scăpam de 80% dintre maidanezii de pe străzile din Capitală, mă scol în picioare şi spun: „Stimaţi cetăţeni n-am făcut ceea ce am promis”. În condiţiile astea plec eu şi mă duc învârtindu-mă. Plec singur. Ce, trebuie sa-mi dau demisia?”, a declarat Sorin Oprescu la România TV.

Primăria îşi propune ca într-un an şi jumătate să adune de pe străzi cel puţin 80% din maidanezi, primarul anunţând că au în plan triplarea numărului de locuri în adăposturi. „Ne vom extinde de trei ori capacitatea. În prezent avem 800 de locuri, alte 500 vor fi gata în câteva săptămâni şi vrem să ajungem la peste 3.300 de locuri pentru ca procesul de prindere să fie alert. Şi aici intervin iubitorii de animale. Cei adevăraţi. Sperăm ca aceştia să adopte cel puţin 50% din câinii pe care îi prindem”, a precizat edilul Capitalei.

„Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor îşi asumă ca în 300 de zile lucrătoare, cu o rată de prindere de la 150 până la 200 de câini pe zi, poate captura 80% din câinii de pe străzi. Îi adăposteşte cele 14 zile stabilite de legiuitor, îi deparazitează şi îi sterilizează şi îi pregăteşte de adopţie”, a continuat primarul.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, edilul-şef a precizat că în Capitală cei mai mulţi câini sunt în Sectorul 6, pentru că, pe de o parte, în acest sector sunt cele mai multe centre comerciale şi pot găsi mai repede mâncare şi, pe de altă parte, aici fost găsiţi câini cu crotalii din sectoarele 1 şi 3. Potrivit primarului general, aceşti câini cu crotalii din sectoarele 1 şi 3 sunt duşi în Chiajna şi se întorc în Bucureşti, contribuind astfel la creşterea numărului de câini comunitari de pe străzi.

Autorităţile bucureştene au înfiinţat un număr special pentru reclamaţii, 021/9844, unde cetăţenii pot anunţa non-stop existenţa haitelor, a câinilor periculoşi sau eventuale atacuri, iar o echipă va interveni în permanenţă, în cel mai scurt timp, în locurile indicate.

Cookies