Oprescu dă vina pe birocraţie pentru neaccesarea fondurilor structurale de către Primărie

de:
07 dec. 2010
2 Afișari
Oprescu dă vina pe birocraţie pentru neaccesarea fondurilor structurale de către Primărie

​”De trei ani mă chinui să depun proiect pentru Arcul de Triumf”, a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, în cadrul conferinţei „Regio – de la plan la realizări – Bilanţ la trei ani în Regiunea Bucureşti-Ilfov”. Edilul a explicat că proiectul nu a ajuns la final fiindcă s-a lovit de tot felul de cerinţe aberante din partea autorităţilor precum demonstrarea proprietăţii asupra Arcului de Triumf, dar nu numai atât. Evaluatorii proiectului „mi-au cerut care este cantitatea de beton care se toarnă în Arcul de Triumf”, a mai spus Oprescu, revoltat că nu este permisă contactarea directă a evaluatorilor, potrivit Hotnews.ro.

„Demonstrarea proprietăţii sau a dreptului de administrare încă din prima etapă de evaluare a creat situaţii dificile, aproape imposibile. Caută Oprescule actul de proprietate al Arcului de Triumf… aceeaşi situaţie va fi pentru Palatul Voievodal Curtea Veche”, a spus Oprescu, menţionând că dupa ani întregi în care s-au cheltuit o mulţime de bani pe studii de fezabilitate monumentul „încă arată ca un garaj”.

Reprezentanţii ADR Bucureşti-Ilfov au confirmat că demonstrarea dreptului de proprietate în faza de depunere a proiectului este una din cauzele ritmului lent de depunere şi evaluare a proiectelor în această regiune.

Sorin Oprescu a prezentat o listă cu problemele identificate în accessarea fondurilor structurale. În principal, edilul a acuzat birocraţia nejustificată şi modul de lucru al evaluatorilor impuşi de Ministerul Dezvoltării.

Cookies