Oprescu: Consilierii au blocat licitaţia pentru administrarea Stadionului Naţional pentru că vor spaţii

de:
06 iul. 2011
0 Afișari
Oprescu: Consilierii au blocat licitaţia pentru administrarea Stadionului Naţional pentru că vor spaţii

„Mi s-a sugerat că ar trebui să primească spaţii pentru a vota”, a răspuns Oprescu întrebat fiind la ce consilieri se referă, conform Newsin.

Proiectul privind studiul de fundamentare legat de concesiunea serviciilor pentru operarea şi mentenanţa Stadionului „Lia Manoliu” a fost respins, a doua oară, pe 30 iunie, de consilierii generali ai Capitalei. În condiţiile în care proiectul a fost respins, municipalitatea nu poate declanşa licitaţia internaţională pentru administrarea stadionului.

Potrivit studiului, noul stadion naţional din Capitală ar urma să devină rentabil începând din al treilea an de exploatare, conform unor indicatori tehnico-economici privind operarea şi mentenanţa arenei.

Conform indicatorilor, din organizarea de evenimente s-ar putea obţine, în primul an, 1,6 milioane de euro, iar în al şaselea an de exploatare, 4 milioane de euro. La aceste sume ar urma să se adauge alte venituri operaţionale de 0,9 milioane de euro în primul an şi 1,5 milioane în al şaselea an. După scăderea costurilor cu personalul, curăţenia, întreţinerea şi energia, ar rezulta un minus de 578.000 de euro în primul an şi de 132.000 euro în al doilea an. Apoi se trece pe profit: 15.000 de euro în al treilea an, pentru ca în al şaselea an să ajungă la 1,3 milioane de euro.

Veniturile nu includ eventuale încasări din închirierea stadionului.

Firma către care va fi concesionat stadionul va avea ca sarcină şi interes să sporească veniturile din care o parte vor veni, prin redevenţă, Primăriei Capitalei.

Cookies