LA MINE-N CARTIER

Oprescu cheltuieşte 4,6 milioane euro pe gunoiul lui Vanghelie

Primarul general, Sorin Oprescu, va cheltui 20,19 milioane de lei (aproximativ 4,6 milioane de euro) din bugetul local pentru servicii de salubrizare stradală şi servicii de iarnă pe raza sectorului 5. Contractul a fost atribuit firmei Romprest SA pe 19 decembrie 2011, prin negociere directă, fără organizarea unei licitaţii, invocându-se o “situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”.

Compania Romprest pare a fi o preferată a Primăriei Capitalei. Astfel, pe 30 decembrie 2010, municipalitatea a atribuit Romprest, tot fără licitaţie, acelaşi contract pentru salubrizare şi servicii de iarnă în Sectorul 5, pe o durată de şase luni.

În contract sunt incluse servicii de deszăpezire, materiale de întreţinere rutieră de iarnă, servicii de curăţenie stradală, de măturare a străzilor şi de înlăturare a gheţii.

Tot pentru salubrizarea din Sectorul 5, în iunie 2011, Primăria Capitalei lansase o licitaţie în vederea unui acord-cadru pe o durată de patru ani. Municipalitatea era dispusă să plătească pentru aceste servicii 45,7 milioane euro. Licitaţia a fost ulterior anulată.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat pe 17 noiembrie 2010 finanţarea serviciului de salubrizare stradală şi serviciul de iarnă aferent sectorului 5, de la bugetul propriu al Municipiului Bucureşti. Motivul: Marian Vanghelie nu are bani să asigure curăţenia şi deszăpezirea în sectorul pe care îl conduce.

Compania Romprest asigură serviciul de salubritate şi în Sectorul 1, însă contractul încheiat cu primăria condusă de Andrei Chiliman este unul controversat. Astfel, contractul, încheiat pe 25 de ani cu o valoare ce se ridică la 450 de milioane de euro, a fost anulat de Curtea de Apel, însă decizia instanţei a fost contestată de Primăria sectorului1.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button