GREEN CITY

Oprescu: Bucureştenii au pe cap mai mult spaţiu verde decât prevede legea

Primăria Capitalei a terminat Cadastrul Verde al Bucureştiului. Potrivit documentului, Capitala respectă normele europene privind suprafaţa de spaţiu verde. „Prin realizarea Cadastrului Verde s-au inventariat spaţii verzi publice din municipiului Bucureşti şi vegetaţia din perimetrul acesteia, rezultând un indice de 24,72 metri pătraţi pe cap de locuitor astfel încât ne-am îndeplinit obligaţiile prevăzute de lege cu privire la protecţia mediului. Legea prevede asigurarea unei suprafeţe de spaţiu verde de minimum 20 de metri pătraţi pe cap de locuitor până la data de 31 decembrie 2010”, a precizat primarul general, Sorin Oprescu.

În 2013, bucureştenii vor beneficia de şi mai mult spaţiu verde. „Vor fi 26 mp/cap de locuitor în Bucureşti până la sfârşitul anului 2013”, a spus Oana Grigore, şefa Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei.

Suprafaţa de spaţiu verde s-a dublat în Bucureşti în ultimii doi ani, cel puţin la nivel declarativ. Astfel, în 2009, directorul Direcţiei de Mediu din PMB, atunci Monica Nazare, spunea că în Capitală sunt doar 12,39 metri pătraţi de spatiu verde la o populaţie de 1.924.959 locuitori.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button