Oprescu: Canalul Dunăre- Bucureşti este terminat în proporţie de 65%

de:
30 nov. 2010
0 afișări
Oprescu: Canalul Dunăre- Bucureşti este terminat în proporţie de 65%

„Canalul Dunăre-Bucureşti este finalizat în proporţie de 65%. E păcat să nu duci Bucureştiul la Dunăre în condiţiile pe care le avem. Strategia nu poate fi însă făcută decât o dată cu Legea Bucureştiului, cu zona de influenţă metropolitană, spoliată de orice hotărâre politică”, a declarat, marţi, primarul general Sorin Oprescu.

Edilul şef caută deja susţinere tehnică şi economică pentru acest proiect. „Am luat legătura cu oameni care au lucrat la concepţia canalului şi încerc să asamblez o susţinere economică luând în considerare suprafeţele de apă de acolo, lacul de la Mihăileşti, de la Comana, în aşa fel încât să pot să integrez acest proiect cu cel al aeroportului din sud, urmând ca apoi să pot să mă apropii încet încet de Giurgiu”, a explicat primarul general.

Canalul Dunăre-Bucureşti, dorit şi de Elena Udrea

În luna iunie a acestui an, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, spunea că ministerul pe carte îl conduce ar putea prelua proiectul de realizare a Canalului Dunăre – Bucureşti, pe care să îl includă în Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

„Este un proiect pe care ne-am gândit să-l preluăm la ministerul nostru, ţinând cont de relevanţa pe care acest minister, care se ocupă de dezvoltare regională, trebuie să o aibă în construcţia noii strategii europene a Dunării. Canalul Dunăre – Bucureşti leagă Bucureştiul de Dunăre, respectiv leagă Bucureştiul de coridorul de transport numărul VII, printr-o cale navigabilă, având capacitatea de transport de până la 20 de milioane de tone pe an, pe sectorul Budeşti-Olteniţa, 16 milioane tone pe an pe sectorul Budeşti – portul Bucureşti”, declara atunci ministrul.

De asemenea, canalul Dunăre-Bucureşti ar contribui şi la „scoaterea de sub efectul inundaţiilor a aproximativ 30.000 de hectare terenuri agricole şi a 11 localităţi, asigurarea necesarului de apă pentru irigarea a 150.000 de hectare de teren arabil şi pentru alimentarea localităţilor limitrofe, la care se adaugă amenajări pentru piscicultură, dezvoltarea agrementului şi turismului în zonă, cu influenţe ecologice favorabile”, mai spunea Elena Udrea.

Cookies