Oprescu, bun de plată pentru referendum

de:
29 aug. 2011
0 Afișari
Oprescu, bun de plată pentru referendum

Mai mult de 200.000 de euro din banii bucureştenilor au fost aruncaţi pe Apa Sâmbetei, pentru organizarea referendumului care propunea desfiinţarea primăriilor de sector, printr-o aşa-zisă „lege a Capitalei”, scrie EVZ.ro

Surse din Curtea de Conturi au declarat că este foarte probabil ca suma cheltuită inutil din banii publici să fie declarată ca prejudiciu şi să fie imputată vinovaţilor. Mihai Atănăsoaiei, prefectul Capitalei, spune că vinovaţi sunt Sorin Oprescu, iniţiatorul hotărârii, şi consilierii generali care au votat propunerea primarului.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, pe 22 iulie 2011, cheltuielile de 920.000 lei (214.000 euro) efectuate pentru organizarea referendumului, care cuprindea mai multe întrebări pentru bucureşteni. Referendumul a fost anulat, pe 26 iunie, în urma întâlnirii preşedintelui Traian Băsescu cu primarul general şi cu edilii de sectoare.

Cheltuielile totale efectuate de primăria generală sunt de 190.000 de lei, restul de 730.000 lei (circa 80%) reprezentând cheltuielile angajate şi efectuate de către sectoarele municipiului Bucureşti în temeiul dispoziţiilor primarului general„, se arată în raportul aprobat de consilierii generali. „Din moment ce hotărârea de organizare a referendumului a fost anulată, deoarece s-a convenit că acesta este inutil, controlorii Curţii de Conturi pot declara suma ca fiind prejudiciu şi să ceară recuperarea pagubei„, au sursele citate.

Cookies