ȘTIRI

Oprescu: Bicicliștii nu vor decât să protesteze

La câteva zile după ce mii de biciclişti au mărşăluit, sâmbătă, prin Capitală primarul general Sorin Oprescu a promis că până la sfârşitul anului, bulevardele la care se lucrează în momentul de faţă în Capitală (n.r. – Bulevardele Liviu Rebreanu şi Buzeşti) vor fi prevăzute cu piste de biciclete.

Edilul a mai precizat că a dispus efectuarea modificărilor legislative în Codul Rutier, necesare pentru amplasarea pistelor pe carosabil, întocmai cum i-au cerut ONG-urile, dar că aceste modificări nu s-au făcut.

„Coborârea pe carosabil înseamnă legea şi înseamnă schimbarea codului rutier. În loc de vreo modificare în acest sens, au apărut amenzile care au provocat discuţiile pe care le-au provocat”, a spus ironic edilul-şef, conform Adevărul.ro.

De asemenea, Oprescu a anunţat că au fost formate comisiile de specialişti pentru găsirea unor soluţii vizavi de transportul bicicliştilor, încă din luna iulie: „Am format comisii din care fac parte specialişti pe transporturi de la Politehnică, oameni care chiar fac ceva nu înmormântează problema. Le-am zis să-mi arate şi mie care sunt problemele pe axa N-S şi V-E, unde se pot face, cum e cu traficul. Ipocrizia ONG-urilor, unora, că cu altele colaborâm foarte multe aici s-a văzut. Ştiţi ce mi-a răspuns OPTAR-ul: <>. Asta înseamnă că ei nu vor decât să protesteze, în loc să înţeleagă să vină la mine”,


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button