Oprescu aprobă construirea unei moschei în Bucureşti

de:
21 dec. 2010
0 Afișari
Oprescu aprobă construirea unei moschei în Bucureşti

În cadrul întâlnirii oficiale pe care cei doi edili au avut-o astăzi, aceştia au discutat despre o posibilă colaborare între cele două capitale  în ceea ce priveşte proiectele de infrastructură rutieră, în principal, dar şi despre nevoia Bucureştiului de aînvăţa din experienţa Ankarei în legătură cu programele de asistenţă socială.

„Discutăm pe bază de reciprocitate, vrem să se construiască o biserică creştina în Ankara, aşa cum noi dorim să dăm asistenţă pentru construirea unei moschei. Suntem deschişi, permisivi şi, în acelaşi timp, respectuoşi. Respectăm religia tuturor celor care trăiesc împreună cu noi în acest oraş”, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

La rândul său, primarul Ankarei a susţinut că a fost impresionat de primirea care i s-a făcut la Bucureşti şi a ţinut să reconfirme disponibilitatea de a sprijini proiectele municipalităţii.

„În ultimul timp, relaţiile dintre România şi Turcia s-au dezvoltat şi au devenit din ce în ce mai bune, iar locul ocupat de primari în dezvoltarea acestor relaţii este cu totul special. Eu cred că de-acum încolo cooperarea dintre cele două ţări, dintre cele două capitale, se va dezvolta. Noi, Turcia, Ankara, suntem pregătiţi şi vom face totul pentru dezvoltarea cooperării culturale, economice şi din toate domeniile”, a apreciat primarul Ankarei.

Cookies