Oprescu anunță construirea de noi PASAJE SUBTERANE PENTRU PIETONI

de:
19 iul. 2015
1 Afișari
Oprescu anunță construirea de noi PASAJE SUBTERANE PENTRU PIETONI

Primarul general al Municipiului București, Sorin Oprescu, a inaugurat duminică Pasajul Rutier de la Piața Presei, ocazie cu care și-a expus câteva proiecte de infrastructură pentru viitor. 

Astfel, întrebat cum va fi evitată aglomerarea către Arcul de TRiumf, după ieșirea din noul Pasaj, Sorin Oprescu a spus că intenționează să demareze construcția încă unui pasaj subteran pietonal, sub Șoseaua Kiseleff, în dreptul Ministerului Culturii. De asemenea, el a mai anunțat că ia în calcul construirea de astfel de pasaje pietonale la Lizeanu și la intersecția dintre Barbu Văcărescu și Tunari.

Întrebat de ce noul pasaj pietonal de la Șoseaua Kiseleff nu are niciun fel de dotare care să permită traversarea Șoselei de către persoanele cu handicap, Sorin Oprescu a declarat că vor fi construite ascensoare, deoarece s-a ajuns la concluzia că rampele ar colecta apa în timpul ploii, către pasaj. Ascensoarele ar urma să fie montate în 12 săptămâni. 

Pasajul pietonal a fost deschis la 10 iunie, deci de mai bine de o lună și o săptămână. Persoanele cu handicap locomotor sunt nevoite să ocolească 793 de metri pentru a putea traversa Șoseaua Kiseleff. 

Iată la ce sunt supuse persoanele cu handicap:

Cookies