ARHIVA B365

Oprescu cere anularea referendumului privind eutanasierea maidanezilor

„Avem astazi o lege care raspunde in mare parte solicitarilor noastre si ne permite sa lucram. Pentru ca Parlamentul a reactionat prompt, maine vom organiza o sedinta a CGMB pentru anularea referendumului. Sper ca legea sa devina funcționala rapid”, a precizat Oprescu.

Primarul Capitalei a mai declarat că, începând de marți, a crescut semnificativ capacitatea de capturare a echipelor ce acţionează în teren și că va ţine la curent opinia publică în legătură cu demersurile făcute de primărie.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea privind eutanasierea câinilor fără stăpân. Legea a fost adoptată cu 266 voturi „pentru”, 23 „împotrivă” şi 20 de abţineri. Camera este for decizional.

Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în termen de 14 zile de când ajung în adăposturi a trecut de votul final al Camerei Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui proiect.

La votul final au asistat de la balcoane şi câteva zeci de reprezentanţi ai ONG-urilor care sunt împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat pe 4 septembrie că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, „exact ceea ce vrea populaţia”.

Un copil in varsta de patru ani a murit, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, in apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.

Copilul de patru ani a murit din cauza hemoragiei externe, pe corpul acestuia fiind gasite sute de plagi.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button