ȘTIRI

Oprescu: Anul acesta încep lucrările la parcările subterane de la E.Quinet, Cișmigiu și Gara de Nord

În acest an, încep lucrările la trei noi parcări subterane, a anunțat, joi, primarul general, Sorin Oprescu. Prima pe listă este parcarea de la Edgar Quinet, care va fi construită sub fântâna arteziană din fața Facultății de Arhitectură. Noua parcare va fi realizată în parteneriat public-privat cu Interparking, compania care a construit și parcarea de la Universitate și care administrează parcarea de la Intercontinental.

Noua parcare va avea 370 de locuri și va fi conectată cu cea de la Intercontinental. Conform proiectului, atât intrarea în parcare, cât și ieșirea se va face printr-un singur loc, respectiv pe strada Biserica Enei. 

„Imediat, cum se încălzește și dă soarele, încep lucrările la parcarea de la Edgar Quinet”, a declarat, joi, primarul general, Sorin Oprescu. 

După finalizarea proiectului, strada Edgar Quinet, din spatele Universității București va fi transformată în stradă pietonală.

Parcarea Edgar Quinet este a treia parcare subterană construită în Piața Universității, după cea de la Intercontinetal (cu aprox. 1000 de locuri) și cea de vizavi de Universitatea București (cu aprox. 430 locuri).

Autogară subterană și parcare, legate printr-un tunel cu Gara de Nord 

De asemenea, potrivit primarului Sorin Oprescu, tot în 2015, vor începe lucrările la o parcare subterană în zona Gării de Nord. „Va fi construită sub parcul din fața Gării”, a precizat Sorin Oprescu. 

Noua construcție va asigura 1.100 de locuri de parcare, va avea trei nivele și va fi realizată în parteneriat public-privat. 

„Parcarea de la Gara de Nord va intra pentru prima oară la licitație. Acolo a fost o problemă de litigiu pe un teren, care s-a rezolvat între timp. Parcarea va fi amplasată sub parcul din fața Ministerului Transporturilor și va fi interconectată cu gara. Deci se va ieși pietonal în gară, iar nivelul 1 va fi destinat autocarelor. Astfel, toate autocarele internaționale vor fi obligate să stea acolo”, declara în vara anului trecut, Bogdan Hreapcă, director general al Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Capitalei.

Cea de-a treia parcare, anunțată  de primarul general, cu termen de începere a lucrărilor în acest an, este cea de pe Walter Mărăcineanu. Noua parcare va deservi zona parcului Cişmigiu și va fi realizată tot în parteneriat public-privat.

Lucrarea a fost proiectată cu două nivele şi o capacitate de 240 de locuri. Costul estimat al parcării este de 8,46 de milioane de euro. Deasupra acesteia va fi amenajată o piaţetă de 4.000 de metri pătraţi, după modelul celei de la Universitate.  Termenul de execuţie al lucrării este de 12-18 luni.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button