Oprescu amână cu două luni termenul de finalizare a parcării de la Universitate VEZI CUM ARATĂ ACUM

de:
24 nov. 2011
0 Afișari
Oprescu amână cu două luni termenul de finalizare a parcării de la Universitate VEZI CUM ARATĂ ACUM

Primarul general al Capitalei a declarat, cu ocazia vizitei pe şantierul de la Universitate, că lucrările pentru parcare sunt în grafic. Dacă în septembrie edilul-şef anunţa că parcarea de la Universitate va fi finalizată în martie 2012, aşa cum B365.ro a anunţat anterior, joi, Oprescu a precizat că la finele lunii mai a anului viitor parcarea va fi pregătită pentru exploatare. ”Sper că în luna mai a anului viitor parcarea să fie funcţională. Avem toate descărcările, toate permisiunile corpului de control în construcţii şi uite că se face şi parcarea. Până în luna mai va fi totul terminat, (n.red- parcarea şi piaţeta), nu mai sunt aici, am plecat la alte lucrări”, a declarat Sorin Oprescu.

Primarul general a menţionat că, probabil, în martie – aprilie va fi terminată parcarea şi spre luna mai vor fi terminate finisările şi vor putea fi staţionate autovehiculele.

Parcarea subterană din centrul Bucureştiului, structurată pe trei niveluri, va avea 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 pentru motociclete. Preţul parcării va fi de 0,36 euro pe oră, conform afirmaţiilor primarului general.

În prezent, s-au realizat pereţii exteriori şi pilonii parcării subterane, s-a turnat placa pentru nivelul subteran 1, iar până la finele săptămânii viitoare va fi turnată şi placa aferentă a nivelului 2.

Lucrarea pentru parcare este realizată în parteneriat public-privat. Perioada de concesiune este de 34 de ani, perioadă în care Primăria va încasa o redevenţă anuală între 4% şi 50% din venitul anual al firmei Interparking Spania, cea care finanţează, proiectează, construieşte şi va opera parcarea pe perioada contractului. Municipalitatea va primi 4% pentru încasări anuale mai mici de 470.000 de euro şi 50% pentru încasări mai mari sau egale cu 1.700.000 de euro.

Cu acelaşi prilej, edilul-şef al Capitalei a mai anunţat că lucrările la străzile din Centrul Vechi vor fi finalizate pe 4 decembrie, atunci când se vor aprinde luminiţele care vor împodobi oraşul de sărbători.

Cookies