Oprescu, acuzat de ACL că nu respectă deciziile CGMB:”Noii viceprimari nu și-au intrat în atribuții”

de:
21 aug. 2014
0 Afișari
Oprescu, acuzat de ACL că nu respectă deciziile CGMB:

Mai mult, foștii viceprimari Dan Darabonț și Marcel Nicoălescu nici măcar nu au părăsit birourile în care funcționau, deși contractele de muncă au fost încheiate, conform unui comunicat remis de ACL.

„Prin susținerea acestei stări de fapt ilegale, Sorin Oprescu demonstrează că nu are nici cel mai mic respect față de bunul mers al Capitalei și față de bucureșteni, ținând Primaria Generală în stare nefuncțională. În schimb, Sorin Oprescu se văicărește la televizor că este blocat. În fapt, Sorin Oprescu și PSD refuză să respecte legea și hotărârile CGMB tocmai pentru că, prin aplicarea normelor legale, hoția și cârdășenia în devalizarea banului public nu ar mai fi posibile. ACL îl avertizează pe Sorin Oprescu că, în cazul în care va continua să refuze aplicarea legii, consilierii PNL și PDL se vor adresa instituțiilor statului, întrucât nerespectarea hotărârilor CGMB reprezintă faptă penală”, scriu reprezentanții ACL în comunicatul citat.

PNL și PDL au ales doi viceprimari într-o ședință la care nu a participat nici primarul general, nici reprezentanții Prefecturii și nici Secretarul general al Primăriei Capitalei. 

În cadrul ședinței ordinare, ținută doar de cei 28 de consilieri PNL – PDL – PPDD, în absența primarului general, Sorin Oprescu, a Secretarului General al Primăriei Capitalei și a membrilor Prefecturii, au fost aleși doi viceprimari noi. Marcel Nicolaescu și Dan Darabont au fost schimbați din funcție, locurile lor fiind luate de Lucian Iliescu și Richard Ghiță Vicențiu. Cei doi viceprimari au fost aleși cu 28 de voturi pentru. Este a treia oară în ultima lună când viceprimarii Nicolaescu și Darabont sunt schimbați din funcție și înlocuiți de Lucian Iliescu și Richard Ghiță Vicențiu.

Sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, convocata pentru astazi, 30 iulie 2014, de Primarul General, Sorin Oprescu, nu s-a putut desfasura, din lipsa de cvorum, după ce reprezentanții PNL și PDL au anunțat că nu vor intra în ședință. Situația blochează proiectele pentru Municipiul București, având în vedere că mulți consilieri generali și-au pierdut calitatea de membru al partidului în care au fost aleși, deci, conform legii, nu ar mai avea dreptul să fie consilieri. 

Cookies