Oprescu, acuzat că lucrează la „videochat”

de:
30 aug. 2012
0 Afișari
Oprescu, acuzat că lucrează la

După ce au adresat primarului general o scrisoare deschisă, în care cerea accesul liber al cetățenilor și al reprezentanților asociațiilor la consiliul general, ONG-urile au continuat protestele joi, chiar în timpul ședinței Consiliului General.

Din sala în care au fost primiți, situată la etajul întâi al Primăriei, față de sala de Consiliu situată la etajul trei, reprezentanții ONG-urilor au afișat sloganuri precum „Vrem să vedem ce am ales”, „Peste 4 ani, tot pe videochat?”, „Nu suntem cetățeni virtuali”. Imaginile cu protestul erau transmise în direct și în sala Consiliului General.

Protest inedit

Ca urmare, consilierul general Silviu Văduva, din partea PDL, a cerut ca ședințele de Consiliu General să se țină într-o sală de teatru aflată în subordinea Primăriei Generale, pentru ca cetățenii să aibă loc și să fie primiți la ședințe.

Sorin Oprescu a răspuns spunând că ședințele sunt publice, presa fiind de față, iar desfășurarea lucrărilor fiind transmisă live pe internet. Mai mult, spune primarul general, a pus la dispoziția publicului o sală din care să poată urmări lucrările, fără a deranja însă ședințele, așa cum se întâmpla în trecut. „Ei doresc numai circ, să arate cu degetul și să interpreteze cum vor ri deciziile consiliului General. Eu încerc să asigur condiții civilizate” – a spus Oprescu.

Ideea susținută de Oprescu a fost întărită de președintele de ședință, PNL-istul Cristian Oltean, care a arătat că din 31 de cereri de luări de cuvânt din partea cetățenilor, doar patru se refereau la ordinea de zi a ședinței de Consiliu.

În total, 28 de organizaţii neguvernamentale au semnat scrisoarea deschisă prin care cer accesul nemijlocit al cetăţenilor la şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), aceasta fiind trimisă primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu dar şi membrilor CGMB.

„În momentul de faţă, cetăţenii care doresc să participe la şedintele CGMB (şedinţe publice conform legii) sunt direcţionaţi către o cameră de la mezaninul instituţiei, unde pot viziona şedinţa pe câteva ecrane şi nu mai pot interacţiona cu aleşii locali decât prin intermediul unei camere web, doar în cazul în care se aprobă transmisiunea video către sala de şedinţe”, se arată în comunicatul transmis marţi agenţiei MEDIAFAX.

Cookies