ARHIVA B365

Oprescu acuză drumarii că fac raportari mincinoase la deszăpezire

In cadrul comandamentului din aceasta dimineata, Primarul General, Sorin Oprescu, s-a aratat nemultumit de activitatea de deszapezire desfasurata noaptea trecuta, in special in sectoarele 2, 5 si 6.

Capitala este acopertită de zăpadă, după o ninsoare care a durat 24 de ore. Luni noaptea, drumarii au ieşit cu utilajele în stradă şi au curăţat bulevardele principale. Nu pe toate însă, după cum îi acuză primarul Sorin Oprescu. „De dimineaţă ne rugăm de Romprest. Vă rog să credeţi c-am luat-o personal. Ce?! Stau să mă rog de Supercom când îi spun că la două jumătate noaptea că Barbu Vacarescu nu-i făcut? Stau să mă rog de Supercom cu Mihai Bravu, cu Ștefan cel Mare cu intersecţia Tunari nefăcute? Și pe staţie ce-aud? „Pantelimonul este gata, Andronache este gata. Ne ducem acolo!”. Nu-i adevarat. N-am ajuns sa ne mintim unul pe altul. Supercom-ul daca n-aveti nevoie de colaborare cu noi va rog sa predaţi staţia!”, i-a certat primarul Oprescu pe drumari.

În noaptea de luni spre marţi, mai multe artere au fost închise temporar pentru a putea uşura acţiunea utilajelor de deszăpezire. Primarul Sorin Oprescu a convocat marţi dimineaţa comandamentul de iarnă şi s-a întâlnit cu cei de la firmele de deszăpezire pentru a prezenta un raport al situaţiei de noaptea trecută şi pentru a stabili modul în care vor acţiona în cursul zilei de marţi pe străzile din Capitală.

Primarul a cerut Corpului de Control din cadrul Primariei sa monitorizeze permanent interventia operatorilor de deszapezire si, in cazul in care acestia nu-si vor indeplini indatoririle, sa fie aplicate sanctiunile care se impun. Potrivit dispozitiilor Primarului Capitalei, pe parcursul acestei zile se va actiona in baterii pe marile bulevarde, se va asigura cu prioritate accesul in unitatile de interes public (unitati de primiri urgente, unitatile ISU) si se va interveni cu utilaje mici pe strazile laterale.

De asemenea, edilul-sef a cerut primarilor de sector sa suplimenteze numarul utilajelor si al operatorilor care actioneaza pe strazile laterale, in zona lor de responsabilitate, pentru a asigura accesul la marile bulevarde, acolo unde s-a actionat pe parcursul noptii trecute. Primarul General a mentionat si ca, in cursul zilei de ieri, interventia utilajelor a fost ingreunata de numarul mare de autoturisme aflate in trafic.

Tinand cont de faptul ca in ultimele 24 ore au cazut cantitati insemnate de zapada, Primarul Capitalei a solicitat operatorilor de deszapezire sa actioneze, acolo unde interventia utilajelor este blocata de autoturismele parcate neregulamentar, impreuna cu firmale de ridicari masini.

Totodata, se va actiona cu prioritate in zonele marilor intersectii in vederea incarcarii si transportarii zapezii, si se va interveni manual pentru curatarea trotuarelor, a statiilor si refugiilor RATB si in apropierea gurilor de metrou. In cadrul comandamentului de iarna, Primarul General a cerut operatorilor de deszapezire din Sectorul 1 sa ajute la curatarea drumului catre Aeroportul Otopeni, in asa fel incat traficul sa se desfasoare in conditii normale.

Potrivit operatorilor de deszapezire, la ora 06.30 se aflau in teren 248 de utilaje care actionau in toate sectoarele, astfel:

Sectorul 1: 50 utilaje

Sectorul 2: 34 utilaje,

Sectorul 3: 44 utilaje,

Sectorul 4: 40 utilaje,

Sectorul 5: 19 utilaje,

Sectorul 6: 61 utilaje.

Primarul a precizat şi că va cere acordul ministrului Laslo Borbely pentru a vărsa zăpada în Dâmboviţa.

Sursa: RTV.net


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button