Oprescu a vorbit cu Băsescu să îi potolească pe „coioţii din Consiliu”

de:
06 apr. 2012
3 afișări
Oprescu a vorbit cu Băsescu să îi potolească pe

„Am discutat cu el o serie întreagă de lucruri de dezvoltare, pentru că aveam nevoie de sprijin să-i potolească pe coioţii ăia din Consiliu (n.r. – consilierii generali). A făcut-o la început, după aceea a uitat. Nu a mai răspuns la telefon. Doream să accelerez o serie întreagă de lucruri”, a afirmat Oprescu, conform Agerpres.

Întrebat care a fost cea mai importantă nerealizare a sa în acest mandat, primarul general a spus că a încercat şi încearcă să lămurească oamenii că politica împinsă la maximum în administraţie nu aduce decât nebunie, decât distrugere. „Totdeauna se judecă cu a face şi a nu face, a-l lăsa şi a nu-l lăsa să facă. Se puteau face mult mai multe lucruri. Nu am putut. Cu regularitate aproape, nu, nu, nu. Votul a fost negativ (n.r. – votul din Consiliul General). Sunt nişte fraieri, că nu mi l-au dat mie. Au votat împotriva oamenilor când se duc acasă. Pentru că la unii puterea li se suie la cap indiferent ce culoare politică are”, a comentat Sorin Oprescu.

El a întrebat retoric ce este rău în faptul că vrea să facă un inel în jurul Bucureştiului. „Nu-l fac pe banii bucureştenilor, îl fac în parteneriat public privat, singurul motor care împinge dezvoltarea oraşului. După două zile, după ce am stat şi am discutat cu specialiştii, chinezii mă întrebau să discutăm puţin de dimensiunile financiare. Când m-a văzut primarul Beijingului, a doua zi, m-am şi speriat, am găsit zece (n.r. – chinezi) de la Banca de Dezvoltare a Chinei. După aceea mi-a explicat unul că se luase hotărârea politică: cu primarul ăsta da, cu Bucureştiul lucrăm. Da, putem să o facem”, a spus Oprescu.

Cât priveşte proiectele pasajul Basarab şi stadionul Arena Naţională, primarul general a spus că bucureştenii ştiu cine le-a făcut. „Că nu m-am dus cu trompeta pe la fiecare poartă. Am făcut un pod. Am făcut stadionul. Nu m-am dus, domne, că educaţia mea asta a fost, să fac şi să raportez după aia”, a afirmat el. „Am găsit din podul ăla 120 de metri, şase stâlpi, lumea care mergea pe sub pod, înecată până la brâu în noroaie. Atunci eram la început. Nu aveau de unde să ştie că m-am apucat. Că aveam exproprieri de făcut, dar n-am vrut să le fac oricum. Nu cu 8.000 de euro pe metru pătrat. Toată lumea spune: a crescut preţul la pod. Dar s-a pomenit vreodată ca în momentul când începuse podul să se aleagă o alternativă prezentată? Nu a spus nimeni, niciodată, nimic. Că era prevăzut un singur pod. Simplu, aruncat undeva în stepa aia. Pentru că majoritatea clădirilor erau la pământ”, a comentat Oprescu.

El a continuat întrebându-se dacă trebuia să se ducă şi să deschidă cartea de conduită a disciplinei de partid şi să spună: „nu termin podul ăsta, că e un pod greşit, e a lui Băsescu. Nu fac groapa asta – că se terminase dezafectarea stadionului 23 August – că e a lui Videanu. Am mers cu toate să le termin”.

În altă ordine de idei, Oprescu a spus că îşi doreşte să continue să facă ceea ce le-a promis bucureştenilor, şi nu să candideze pentru funcţia de preşedinte al României.

Întrebat din ce trăieşte, Sorin Oprescu a spus că din salariile de primar şi de profesor universitar. „Nu pot să zic că îmi ajunge. Nici dumneavoastră nu cred că vă ajunge la cât aveţi, dar ideea este ce-ţi doreşti. Dacă vrei vile în Spania, 7.000 de vapoare şi bani transferaţi, probabil că şi drumul ăsta e scurt. Că, uitaţi-vă şi dumneavoastră, nu este dimineaţă să te scoli şi să nu vezi: percheziţii, din ăia luaţi jos acolo… La urma urmei, cred că Morar ăsta poate să scrie şi o carte: triumful sfinţilor asupra arginţilor”, a apreciat el

Cookies