ARHIVA B365

Oprescu a semnat pentru Sala Polivalentă. Când va fi gata

Noua arena multifunctionala, cu o capacitate de 12.000 de locuri, va permite organizarea de competitii si campionate nationale si internationale, pentru diferite discipline sportive precum si organizarea de spectacole si concerte de mare anvergura.

„Dorim ca prin construirea Arenei Multifuncionale Bucuresti, intreg Complexul Sportiv „Lia Manoliu” sa devina un factor important, o componenta majora a identitatii orasului nostru. Aveam nevoie de o arena multifunctionala cu o capacitate de 12 mii de locuri. Astazi, prin semnarea acestui protocol, facem cel mai important pas spre realizarea acestei investitii. Dorim ca la sfarsitul anului 2015 sa va invitam sa vedeti ca ne-am tinut de cuvant”, a declarat, luni, edilul-șef al Capitalei.

Premierul a anunțat că Guvernul va contribui cu 50 de milioane de euro la construirea Sălii Multifuncţionale din Capitală, de către Primăria Municipiului Bucureşti.

Ponta a arătat că, fiind vorba despre un proiect comun, a vrut să se angajeze atât în scris, cât şi formal, pentru sprijinul financiar acordat acestui proiect, astfel încât să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat la construirea Arenei Naţionale, când fostul primar al Capitalei şi fostul premier nu au perfectat niciun protocol de colaborare, scrie Realitatea.net.

„Vreau sa existe angajamentul scris si formal al faptului ca Guvernul va sprijini financiar, in mod direct, constructia unei sali multifunctionale de care Bucurestiul si Romania au nevoie. Nu avem asa ceva in Romania, nu putem organiza o mare competitie nationala sau internationala, nu cred ca mai exista capitale europene care sa nu aiba o asemenea sala. Am predat terenul, studiul de fezabilitate, stiu ca au pornit procedurile si mi-as dori, cel mai tarziu in primavara anului viitor, sa semnati contractul si Guvernul sprijina concret, cu bani, constructia unei sali care nu va fi doar a Municipiului Bucuresti ci va fi, practic, ca si Arena Nationala, utilizat pentru evenimentele la nivel national”, a spus Ponta.

Potrivit premierului, din cele aproximativ 60 de milioane de euro, atât cât este estimată valoarea investiţiei, Guvernul va acorda, în două tranşe anuale, 50 de milioane de euro, restul banilor urmând să fie asiguraţi de Primăria Capitalei, chiar dacă necesarul de fonduri iniţial va fi depăşit.

In ceea ce priveste stadiul acestui proiect de investitii, directorul general al Directiei Generale de Investitii si Dezvoltare din cadrul Primariei Capitalei, Bogdan Hreapca, a declarat ca: „pana in prezent s-a reusit preluarea terenului, elaborarea si aprobarea studiului de fezabilitate in CGMB si declansarea procedurii de licitatie. Speram ca lucrarile sa inceapa in trimestul al II-lea al anului viitor”.

„Noua arenă multifuncţională va permite organizarea de competiţii pentru mai multe discipline sportive, ca gimnastică, tenis, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, atletism uşor, tir sportiv, scrimă etc., dar şi organizarea de spectacole şi concerte de mare anvergură”, a mai spus Bogdan Hreapcă.

Oprescu a spus, luni, că de întreţinerea sălii se va ocupa Rompetrol, el precizând că a primit „un telefon” în acest sens de la „preşedinta companiei”.

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a semnat, în octombrie, certificatul de urbanism pentru construirea Sălii Multifuncţionale din Complexul Sportiv „Lia Manoliu”.

La sfârşitul lunii noiembrie 2012, Executivul a transferat Primăriei Capitalei un teren de peste 52.000 de metri pătraţi din Complexul „Lia Manoliu” pentru construirea unei săli de sport multifuncţionale, cu condiţia începerii lucrărilor în termen de un an şi finalizării sălii în trei ani de la data transferului terenului, acesta fiind dispus prin hotărâre de Guvern.

Arena Multifuncțională de la Lia Manoliu va fi structurată pe 4-5 niveluri (circa 31 m înălțime), va avea o capacitate de minim 12.000 locuri pe scaune, din care: 2.000 locuri mobile și 400 fotolii VIP. Suprafata totală a terenulu este 43.048 mp, suprafata constructiilor va fi de circa 12.000 mp, iar suprafata construita desfasurata va fi de aproximativ 40.000 mp. Valoarea estimata a investitiei pentru construirea Săli Polivalente este de 60.000.000 euro, iar proiectarea şi executia ar urma să se realizeze în termen de 24 luni.

Totodată, Arena Multifuncțională va avea și cai diferentiate de acces pentru public, facilitati VIP şi Business, alimentatie publica pentru toate categoriile de spectatori, spatii pentru jucatori şi artisti conform standardelor internationale, sala de conferinte, grupuri sanitare şi spatii anexa, spatii de depozitare, spatii tehnice și alte spatii ce vor avea functiuni conexe. De asemenea, la noua Sală Polivalentă va putea fi permis accesul autovehiculelor cu echipamente pana la nivelul terenului de joc, pentru a facilita trecerea de la un eveniment la altul in maxim 24 ore, chiar şi cand este necesara trecerea de la sport la divertisment, informează Municipalitatea, într-un comunicat de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button