BAZAR

Oprescu a hotărât: copiii din clasa zero, din Bucureşti, trimişi să înveţe în clădiri de birouri

„Sunt construcţii noi, care stau goale, construcţii care au fost date către marele public pentru închiriat, birouri şi aşa mai departe, şi stau goale. Am început discuţiile cu aparţinătorii, cu patronii, ca la momentul „Ţ” să mă lase să am pregătit acest tampon, ca copiii aia să se ducă, să ştie că sunt în clasa 0, că au toaletă, că sunt supravegheaţi si că părinţii i-au lasat acolo chiar dacă pe uşă scrie altceva”, a declarat Oprescu pentru România TV.

Primarul Bucureştiului a spus că va face şi plăcuţe speciale pentru grădiniţele şi şcolile improvizate.

„O să fac şi eu două plăcuţe cu „Grădiniţa numărul pendinte B”, „Şcoala numărul…”. Şi cum au zis prim-ministrul şi ministrul Educaţiei, aşa o sa fac şi eu. Pac, pun aia acolo”, a adăugat edilul.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, miercuri seară, că atât timp cât o institutie de invatamant privată are doar grădiniţă privată şi nu este acreditată pentru învăţământul primar, aceasta nu poate organiza clase pregatitoare.

Aceste neînţelegeri au venit în urma declaraţiilor premierului Victor Ponta, care a spus că părinţii vor decide dacă îşi trimit copiii la grădiniţă sau la şcoală pentru grupa pregătitoare, până la sfârşitul lunii martie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button