Curățenie de primăvară de 300.000 de euro în București

de:
11 mart. 2013
0 Afișari
Curățenie de primăvară de 300.000 de euro în București

Sorin Oprescu a prezentat obiectivele programului de curățenie de primăvară ce va începe din martie în Capitală. Primarul General a convocat în acest scop comandamentul pentru curățenia de iarnă, unde a făcut recomandări către reprezentanti ai operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei, precum și ai Direcțiilor din Primăria Generală implicate în Programul de curatenie.

Bugetul operațiunilor efectuate de Primăria Generală pentru curățenia de primăvară este de 300.000 de euro potrivit lui Sorin Oprescu. „Asta înseamnă nimic pentru oraș […]. Nu am cum să fac niciun fel de rabat. E vorba de a face ce ai în sarcinile tale”, a punctat Primarul General.

Printre obiectivele programului de curățenie se numără și reparația gropilor descoperite în carosabil pe parcursul sezonului rece, actualmente astupate provizoriu. „Imediat după cele cinci-şase zile de ploaie, să poată să repare definitiv gropile, să reparăm zonele care au fost semnalate”, a spus Oprescu. În plus, tot în sarcina Administrației Străzilor se află curățarea sau înlocuirea indicatoarelor rutiere deteriorate și refacerea marcajelor rutiere de pe străzi (treceri pietoni, delimitare benzi, indicatoare sens).

Și prevenirea inundațiilor a fost pe lista obiectivelor curățeniei de primăvară indicate de Primarul General. Oprescu a avertizat că evacuările de canalizare sunt înfundate din perioada iernii și că în acest context căderile mari de precipitații anunțate în perioada următoare riscă să creeze inundații.

De asemenea, printre obiectivele amintite de edilul-șef al Capitalei se numără o mai bună colaborare cu ONG-urile pentru curățarea și reabilitarea spațiilor verzi din jurul blocurilor, în colaborare cu asociațiile de proprietari, cu sprijinul municipalității care va oferi toate materialele necesare. 

„Ne dorim o colaborare cu ONG-urile de profil, astfel incat sa putem pune la dispozitia asociatiilor de locatari material dendrologic pentru amenajarea spatiilor verzi din jurul blocurilor. E vorba de a vărui scările de bloc în interior, de a reface gărdulețele din jurul blocurilor. Vom da 10-15 kilograme de iarbă, să sape pământul și să o planteze”, a explicat edilul-șef al Capitalei. 

Sorin Oprescu a atras atenția și asupra măsurilor de deratizare necesare pentru prevenirea unei răspândiri a țânțarilor odată cu creșterea temperaturilor. El a propus și reluarea deratizărilor făcute aerian, din elicopter, alături de operațiunile obișnuite. Pericolul răspândirii țânțarilor în perioada următoare este determinat și de prognoza meteo pe următoarele trei luni, care anunță temperaturi călduroase cuplate cu o cantitate mai mare de precipitații decât în mod obișnuit.

De asemenea, primarul general a cerut reprezentanților Apa Nova să evalueze posibilitatea de a transforma zona din jurul stației de epurare a apelor uzate de la Glina într-o zonă verde de dimensiuni mai mari și construcția uni microclimat local. „Sunt acolo 43 de hectare din care stația ocupă doar vreo 16 hectare. Să folosim zona și pentru copii, o să încerc să îi aduc acolo să vadă ce procese au loc (în epurarea apei n.r.)”, a declarat edilul-șef al Capitalei.

În plus, programul de curățenie prevede și curățarea afișajelor publicitare amplasate ilegal sau deteriorate, amplasate în stațiile RATB și pe stâlpi, alături de salubrizarea pasajelor subterane pietonale.

Cookies