Oprescu și-a întrerupt inopinat vizita pe şantierul Bd. Uranus

de:
13 iun. 2013
0 Afișari
Oprescu și-a întrerupt inopinat vizita pe şantierul Bd. Uranus

Joi, edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat la o vizită de lucru pe şantierul Bd. Uranus. După ce a prezentat câteva informaţii privind starea lucrărilor la această arteră de circulaţie şi a anunţat că primul tronson din Bd. Uranus se va deschide circulaţiei în luna iulie, Oprescu urma să răspundă ulterior unor întrebări privind problemele cu care se confruntă Capitala în această perioadă.

Însă, când i s-a cerut să meargă într-o zonă mai ferită de pe şantier, astfel încât să poată da un sincron bun, din punct de vedere calitativ, pentru posturile de televiziune, edilul-şef le-a spus jurnaliștilor să meargă înainte. În acest timp, primarul general s-a urcat rapid în maşina primăriei, tocmai când trebuia să traverseze intersecţia Berzei cu Str. Mircea Vulcănescu. Apoi, maşina în care se afla primarul general a demarat în trombă de pe şantier, în ciuda faptului că unii reporteri s-au îndreptat rapid cu microfoanele spre autoturismul în care se afla primarul în încercarea de a mai obţine măcar o scurtă declaraţie. Jurnaliștii au rămas cu întrebări fără răspuns referitoare la penalităţile de 13 milioane lei pe care trebuie să le plătească Primăria Capitalei lui Costel Căşuneanu, dar şi despre harta seismică a Bucureştiului, care este ţinută secretă de Oprescu.

În vreme ce mulţi jurnalişti care nu erau în acel moment lângă Oprescu au privit stupefiaţi această scenă, fără să înţeleagă de ce edilul-şef a întrerupt vizita inopinat, reporterii posturilor de televiziune se uitau unii la alţii contrariaţi şi îşi reproşau unii altora faptul că nu i-au adresat mai devreme întrebările respective, iar unul dintre aceştia a exprimat categoric, când încerca să transmită colegilor din redacţie că primarul general a fugit practic de pe şantier pentru a evita întrebările: „S-a p…t pe noi”, a precizat nervos reporterul.

Întrebaţi de jurnalişti care a fost motivul plecării subite a primarului general, reprezentanţii biroului de presă din cadrul Primăriei Generale nu au putut oferi pe loc nicio explicaţie.

Singurul care a mai rămas apoi pe şantier pentru a răspunde ulterior întrebărilor jurnaliştilor a fost Mădălin Dumitru, directorul Direcţiei Infrastructură din Primăria Municipiului Bucureşti.

Update 15.30: Reprezentanţii biroului de presă din cadrul PMB au revenit cu o explicaţie privind atitudinea primarului general. Potrivit acestora, Sorin Oprescu a plecat mai repede de pe şantier pentru că a ajuns la Bucureşti, cu o oră mai devreme, o delegaţie de polonezi.

În urmă cu aproape doi ani, Oprescu şi-a construit o intrare secretă în primărie să nu mai dea ochii zi de zi, cu cetăţeni care i se plâng de tot felul de neajunsuri

Cookies