Oprescu a cerut intensificarea intervenţiilor de deszăpezire în Bucureşti

de:
12 ian. 2013
0 Afișari
Oprescu a cerut intensificarea intervenţiilor de deszăpezire în Bucureşti

Astfel, in acest moment, se actioneaza atat cu material antiderapant, cat si prin pluguirea arterelor cu 151 de utilaje.

In toate cele sase sectoare se actioneaza cu prioritate in zona pantelor, rampelor si podurilor, pe arterele principale si secundare , dar si la intrarile in scoli, spitale si alte institutii publice.

Primaria Capitalei informeaza ca se pastreaza in permanenta legatura cu Brigada de Politie Rutiera astfel incat, daca va fi necesar, echipajele politiei vor facilita interventia utilajelor de deszapezire. De asemenea, primarul Capitalei a dispus ca Politia Locala sa sprijine agentii de circulatie ai Brigazii Rutiere pentru fluidizarea circulatiei, atunci cand conditiile meteo o vor impune.
Totodata, edilul sef a cerut inspectorilor din cadrul Directiei de Control sa verifice, in teren, modul de interventie a operatorilor de deszapezire.

De asemenea, Directia Generala de Asistenta Sociala continua programul de adapostire a persoanelor defavorizate in cele doua centre DGASMB: Complexul de Servicii Medicale din Th. Pallady si Adapostul Sf. Luca din Berceni, dar si programul de distributie de ceai si supa calda prin intermediul echipelor mobile.( Gara de Nord, ora 21: 00).

Pentru orice sesizare privind oamenii fara adapost, cetatenii pot suna la nr. de telefon gratuit 0800.821.218 sau 021.314.23.15. De asemenea, pentru sesizari privind RADET, ENEL, ApaNova etc. Primaria Capitalei pune la dispozitia bucurestenilor nr. tel gratuit 0800.800.868.

La nivelul Sectorului 3 a fost convocat, sambata la pranz, comandamentul de iarnă. Primarul Robert Sorin Negoiţă a cerut operatorului de salubritate (Rosal) să acționeze pentru deszăpezire cu material antiderapant pe arterele secundare, trotuare, stații RATB, precum și în zona școlilor și a gurilor de metrou.

„Este foarte important să intervenim repede şi eficient pentru a nu lăsa zăpada să se depună pe străzi sau pe trotuare. Îi asigur pe locuitorii sectorului 3, fie că sunt şoferi fie că sunt pietoni, că vom face tot posibilul pentru a asigura un trafic fluent pe raza sectorului”, a declarat primarul Robert Sorin Negoiţă.

În Sectorul 3 operatorul de salubritate este pregătit să intervină cu 60 de utilaje performante pentru îndepărtat zăpada și 8 încărcătoare frontale. Dintre acestea, 15 sunt sărărițe și pluguri pentru alei, trotuare, străzi secundare și parcări. În Sectorul 3 se intervine pe 69 de artere principale, 596 de artere secundare, 3 pasaje subterane, doua stații de pompieri, o stație de salvare, două spitale și 16 pante. Operatorul de salubritate folosește tetraclorura de calciu, drept material antiderapant, în cazul temperaturilor de până la zero grade, și sare atunci când se înregistrează temperaturi negative.

De asemenea, primarul a solicitat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului să pregătească adăposturile de noapte pentru cei care vor avea nevoie de serviciile acestora.

Comandamentul de iarna va rămâne întrunit în permanență pe toată durata efectelor ninsorii.

Cookies