Oprescu: Firmele care nu curăţă trotuarele vor fi amendate cu până la 2.000 de lei

de:
02 dec. 2010
0 afișări
Oprescu: Firmele care nu curăţă trotuarele vor fi amendate cu până la 2.000 de lei

530 de utilaje au acţionat şi vor acţiona în Capitală aruncând cu material antiderapant, a anunţat, joi, Sorin Oprescu în cadrul Comandamentului de deszăpezire convocat la sediul Primăriei generale.

“De ieri noapte comandamentul de iarnă şi-a intrat în atribuţii. În această dimineaţă, operatorii s-au ocupat exclusiv de trotuare, împrăştiind substanţe antiderapante”, a declarat Sorin Oprescu.

Probleme se mai înregistrează doar pe 23 de străzi pe care se acţionează în acest moment. „Sunt străzi secundare, dar importante, pentru că sunt de legătură cu marile bulevarde. Sunt nemulţumit că lucrările la unele dintre ele nu sunt semnalizate”, a mai spus Oprescu.

Primarul general a avertizat firmele din Capitală să cureţe de gheaţă trotuarele din faţa sediilor unde funcţionează, în caz contrar acestea find pasibile de amenzi între 500 şi 2.000 de lei. De altfel, numai astăzi, au fost aplicate amenzi în valoare de 50 miliarde lei vechi, a anunţat edilul şef la Realitatea TV.

RATB: Se circulă conform graficului de transport

Directorul RATB, Adrian Criţ, prezent şi el la întrunirea Comandamentului de deszăpezire a anunţat că nu se înregistrează probleme în traficul mijloacelor de transport în comun. După ce miercuri, tramvaiele de pe linia 41, pe sensul către Piaţa Presei Libere au fost blocate peste 11 ore, directorul a anunţat că joi tramvaiele şi troleibuzele circulă conform graficului normal.

„Tramvaiul 41 a circulat toată noaptea ca să nu îngheţe liniile de contact. Acelaşi lucru ar fi trebuit să se întâmple şi marţi noapte. Mai sunt probleme, dar care nu ţin de RATB, ci sunt cauzate de firele care sunt pe stâlpii noştri. Și în dimineaţa asta au fost probleme. Pe strada dr. Felix un cablu a căzut peste pantograf, acesta s-a rupt şi a trebuit să tractăm tramvaiul în depoul de la Victoriei. Acum nu se mai înregistrează alte probleme în traficul mijloacelor de transport în comun ale RATB”, a declarat Adrian Criţ.

86 de tamponări într-o singură zi

Deşi reprezentanţii Primăriei spun că s-a aruncat cu material antiderapant încă de miercuri după-amiază, situaţia accidentelor uşoare arată că măsurile luate nu au fost foarte eficiente. Nu mai puţin de 86 de tamponări au fost înregistrate în 24 de ore. Reprezentanţii Poliţiei Rutiere spun însă că cifra reală este mai mare, având în vedere că mulţi şoferi au rezolvat pe cale amiabilă accidentele uşoare sau urmează să se prezinte joi la poliţie pentru a le raporta.

Ceai şi supă caldă la cantinele Primăriei

Directorul general al Directiei de Asistenta Sociala, Cosmina Simiean, a anunţat că toţi bucureştenii pot beneficia de ceai sau supă caldă, în cantinele aflate în subordinea PMB situate pe Sfantul Constantin, nr. 8, sector 1, Calea Griviţei, nr. 216, sector 1, Agricultori, nr. 44, sector 2, B-dul Dacia, nr. 196, sector 2 şi Calea Ferentari, nr. 91, sector 5.

Totodată, în Calea Șerban Vodă şi în Complexul de Servicii Socio Medicale al Municipiului Bucureşti, oamenii străzii vor primi îngrijiri şi mâncare caldă. Pentru sesizără, privind oamenii fara adăpost, bucureştenii pot suna la numărul de telefon gratuit 0800.821.218.

Cookies