ȘTIRI

Finalizarea pasajului subteran de la Piața Sudului, amânată. Anunțul făcut de Sorin Oprescu

Pasajul subteran de la Piața Sudului are ca termen de finalizare data de 31 decembrie 2015, conform contractului de finanțare încheiat cu Uniunea Europeană. Primarul general, Sorin Oprescu, a anunțat miercuri că termenul nu va putea fi respectat. 

„La Piața Sudului, vom cere încă o lună – două ca să putem termina. Termenul este decembrie 2015, însă lucrarea se va termina la începutul anului viitor. După finalizarea lui, inelul principal de circulație putem spune că e finalizat integral. Pasajul inchide inelul, îl sigilează. Important e că la acest pasaj 68.000 posesori de mașini pot să iasă și să intre în cartier”, a declarat Sorin Oprescu la Adevărul Live. 

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se realizează pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcăreşti, 111 metri, iar rampa spre Niţu Vasile 85 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri, iar înălţimea de 5 metri.

Rampa spre Niţu Vasile va fi o rampă unică având câte două benzi de circulaţie pe sens. Rampa spre Calea Văcăreşti va fi formată de fapt din două rampe independente, câte una pe fiecare sens de circulaţie, fiecare având câte două benzi.

De asemenea, vor fi realizate lucrări de modernizare a carosabilului şi trotuarelor în intersecţia dintre Calea Văcăresti, Şoseaua Olteniţei şi strada Niţu Vasile, prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie, precum şi realizarea localelor adiacente rampelor pasajului rutier, cu câte două benzi pe sens, atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe strada Niţu Vasile.

Proiectul are o valoare totală de 127,14 milioane de lei, adică în jur de 28 milioane euro. Finanţarea nerambursabilă pentru acest proiect se ridică la 96,44 milioane lei. (Mai multe detalii despre acest proiect AICI).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button